Κοινωνία

23/5/15 18:40

τελ. ενημ.: 25/5/15 13:21

Τη Δευτέρα τα λένε οι μεν την Τρίτη διαμαρτύρονται οι δε

ΑΝΤΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ

Θεωρώντας εκ προοιμίου ότι η ενημερωτική συνάντηση που έχει προκαλέσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο Επιμελητήριο, για τα δεδομένα που αφορούν το αεροδρόμιο, δεν θα έχει αποτέλεσμα, ηεπιτροπή αγώνα για την επέκταση του αεροδρομίου, περνά στην αντεπίθεση κυκλοφορώντας  και συλλέγοντας υπογραφές σε ψήφισμα διαμαρτυρίας, με το οποίο ζητούν την υλοποίηης του σχεδιαμσού για τηνεπέκταση του αεροδρομίου και καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας το πρωί της τρίτης στο αεροδρόμιο.

Αναλυτικά το κείμενο του ψηφίσματος: 

«ΨΗΦΙΣΜΑ

Επιτροπής Αγώνα πολιτών και φορέων

για την ολοκλήρωση του έργου του αεροδρομίου της Χίου

Το αεροδρόμιο της Χίου, είναι, κατά γενική παραδοχή, θεμελιώδης υποδομή για την ανάπτυξη του νησιού μας.

Αποτελεί την κύρια πύλη εισόδου του νησιού για τον τουρισμό, που προέρχεται από μακρινές χώρες και την μοναδική υποδομή για την αεροπορική σύνδεση με την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλα νησιά του Αιγαίου.

Η ορθή, πλήρης και αποτελεσματική λειτουργία του αεροδρομίου είναι βασικός πυλώνας της βιώσιμης ανάπτυξης του τόπου μας, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να καταστεί το νησί μας ανταγωνιστικός και ποιοτικός τουριστικός προορισμός, που θα ελκύσει επενδύσεις και θα δημιουργήσει ευκαιρίες απασχόλησης για περισσότερους νέους ανθρώπους. Η ανάπτυξη αυτή δεν αφορά μόνο τους επαγγελματίες που ασχολούνται με τον τουρισμό. Αφορά όλους και όλες, τους Χιώτες και τις Χιώτισσες, που ζούμε και εργαζόμαστε ή θέλουμε να εργασθούμε σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο.

Όμως αυτά, που σε άλλα μέρη είναι αυτονόητα, στη Χίο, δυστυχώς, πρέπει να γίνονται αντικείμενο διεκδίκησης.

Έτσι, τέσσερα χρόνια μετά την ολοκλήρωση της απαλλοτρίωσης της έκτασης που βρίσκεται βορείως του διαδρόμου προσγείωσης – απογείωσης και δέκα περίπου μήνες, μετά την παράδοση – παραλαβή των ακινήτων από τους πρώην ιδιοκτήτες τους στο ελληνικό δημόσιο, η κατεδάφιση των κτιρίων, η αποψίλωση των δέντρων και λοιπών εμποδίων, η περίφραξη για τη δημιουργία ελευθέρου χώρου (clear way), η μετατόπιση του παραλιακού δρόμου και η επέκταση της οδού Ιωάννου Χρίστου προς την Φάρκαινα, καθυστερεί και αντιμετωπίζει εκ νέου προβλήματα.

Η άμεση κατεδάφιση και αποψίλωση των εμποδίων και η περίφραξη του απαλλοτριωθέντος χώρου, πρέπει να είναι θέμα πρώτης προτεραιότητας για την τοπική μας κοινωνία, τους φορείς, την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση, τους αιρετούς και τους βουλευτές. Η Χίος δεν αντέχει άλλο ιδεοληψίες και συμπλέγματα που μας οδηγούν προς τα πίσω. Εξάλλου το κόστος για την αποψίλωση, την κατεδάφιση των εμποδίων και την περίφραξη, η μετατόπιση του παραλιακού δρόμου και η επέκταση της οδού Ιωάννου Χρίστου προς την Φάρκαινα, δηλαδή για τη δημιουργία του ελεύθερου χώρου (clear way), είναι πολύ χαμηλό σε σχέση με το όφελος, που θα προκύψει για το νησί μας.

Σε αντίθετη περίπτωση η πολύ ακριβή αεροπορική μετακίνηση από και προς τη Χίο από τις χώρες προέλευσης του τουρισμού, θα οδηγήσει τις ελάχιστες πλέον αφίξεις στον εκμηδενισμό τους.

Η Χίος δεν μπορεί να πειραματισθεί με το παρόν και το μέλλον των παιδιών της. Ο μικρός τουριστικός τομέας δεν μπορεί να εξαφανισθεί. Η τοπική μας οικονομία, δεν μπορεί να στερείται άλλο πόρους.

Σήμερα όλοι μαζί, αφήνοντας στην άκρη τις διαφορετικές πολιτικές ή κομματικές μας πεποιθήσεις, πρέπει να συνεργασθούμε για την ολοκλήρωση του έργου του ελεύθερου χώρου και την άμεση επέκταση του διαδρόμου προσγείωσης – απογείωσης.

Καλούμε όλους και όλες, τους Χιώτες και τις Χιώτισσες την προσεχή Τρίτη 26 Μαΐου 2015 στις 10 το πρωί στο αεροδρόμιο της Χίου και

να αγωνιστούμε για το αυτονόητο:

«Για ένα αεροδρόμιο που θα απογειώσει το νησί μας»

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση