21.1.2022 13:28

Θόλος- Άμεση παρέμβαση από αιρετούς και κατοίκους στη θέα των μηχανημάτων

Η εγρήγορση από στεριά και θάλασσα αιφνιδίασε τα στελέχη της αναδόχου εταιρείας

Την άμεση παρέμβαση κατοίκων και αιρετών, προκάλεσε η απόπειρα της αναδόχου εταιρείας να προχωρήσει σε εργασίες χάραξης του εδάφους στην περιοχή του Θόλους, λίγο μετά τις 10 το πρωί της Παρασκευής.

Στην πρώτη γραμμή το Τοπικό Συμβούλιο της Συκιάδας μαζί με τους Κώστα Τριαντάφυλλο και Γιάννη Καραβασίλη, γνωστοποίησαν στον εκπρόσωπο της εταιρείας ότι, το σημείο όπου επιχειρήθηκε η εκπόνηση τοπογραφικού είναι αμφισβητούμενο και ότι η υπόθεση ήδη εκκρεμεί στα Δικαστήρια.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της εταιρείας κάλεσε την Αστυνομία για καταγραφή του συμβάντος ενώ λίγη ώρα αργότερα αποχώρησε από το σημείο.

Σε δηλώσεις τους, στην κάμερα του «π» οι κ. Τριαντάφυλλος, Καραβασίλης και Σκούφαλος, τόνισαν ότι ζήτησαν τη σύγκλιση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να παρθούν νέα νομικά μέτρα εναντίον της εταιρείας, καλώντας παράλληλα τους Χιώτες σε διαρκή εγρήγορση κι ετοιμότητα αφού η κυβέρνηση φαίνεται έτοιμη να υλοποιήσει τον σχεδιασμό της παρά τις αντιδράσεις.

Ιδιαίτερη σημασία είχε πάντως, η δήλωση του Κώστα Τριαντάφυλλου ότι, η εταιρεία δεν έχει πρόσβαση στην αμφισβητούμενη έκταση αφού ο μοναδικός δρόμος διέρχεται από μη αμφισβητούμενη έκταση του Δήμου Χίου.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

Tags: Θόλος

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ