19.2.2016 12:15

Θλίψη και αγανάκτηση από τις δηλώσεις Λαζόπουλου

Οργή στους κόλπους του αναπηρικού κινήματος και σε τοπικό επίπεδο προκαλούν τα λεγόμενα του γνωστού ηθοποιού Λάκη Λαζόπουλου που συνέδεσε την πολιτική που ασκεί ο Υπ. Οικονομικών της Γερμανίας  Β. Σόιμπλε με την αναπηρία του.

Με δηλώσεις του στον «π» τόσο η πρόεδρος του Παγχιακού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Σ. Μιχάλα όσο και ο παρολυμπιονίκης Π. Καλόγερος κάνουν λόγο για άστοχες δηλώσεις που στοχοποιούν και προσβάλλουν τα Άτομα με Αναπηρία.

Σοφία Μιχάλα 

«Αυτή την περίοδο ο καθένας μπορεί να πει και να γράψει ότι θέλει. Οι δηλώσεις έτσι όπως διατυπώθηκαν φυσικά και είναι εντελώς άστοχες. Όμως υπάρχουν και παράπλευρες σκέψεις πίσω από τα λόγια του Λάκη Λαζόπουλου για τις οποίες θα μιλήσουμε εκτενέστερα στο προσεχές διάστημα».

Παντελής Καλόγερος 

«Ο συγκεκριμένος γελοτοποιός, είναι γνωστό ότι προπαγανδίζει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εδώ και καιρό. Απλά τώρα έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο με αυτά τα λόγια που είπε. Δεν του ξέφυγε. Το είπε συνειδητά. Η πολιτική δεν έχει σχέση με την αναπηρία ή την ιδιαιτερότητα. Ο Σόιμπλε κάνει την πολιτική που του επιτάσσει η Ε.Ε., δεν το κάνει εξαιτίας της αναπηρίας του. Προσωπικά δεν θεωρώ ότι έχω κάποια εμμονή. Συνεχίζω να δίνω τον αγώνα μου για ένα πιο ανθρώπινο και πιο προσβάσιμο κόσμο για όλους. Όμως δεν μπορώ να αφήσω ασχολίαστο ότι κάποιοι, που μέχρι σήμερα παρέμεναν άφαντοι, περίμεναν τον Λαζόπουλο για να βγουν να υπερασπιστούν τους ανθρώπους με αναπηρία. Ο Λαζόπουλος δεν εξέφρασε τίποτα άλλο από τον ρατσισμό που υπάρχει στην Ελλάδα. Εμείς οι ίδιοι πρώτα από όλα δεν σεβόμαστε τον εαυτό μας, άραγε πως θα σεβαστούμε τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη;».

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ