5.2.2024 13:19

Θιγόμενοι Ρουκετοπόλεμου – «Μας πέταξαν αυγά – Δεν φοβόμαστε, θα επιβληθεί ο νόμος»

Στην καταγγελία ότι άγνωστοι, το βράδυ της Κυριακής 28/1 πέταξαν αυγά σε σπίτι θιγόμενου κατοίκου από το έθιμο του Ρουκετοπόλεμου, προχώρησαν οι κάτοικοι μέσα από ανακοίνωση του δικηγόρου τους Νικόλαου Κωστακόπουλου.

Οι θιγόμενοι, καταλήγουν ότι θα προασπίσουν με κάθε νόμιμο μέσο το δικαίωμα στη ζωή και στην περιουσία, προσθέτοντας ότι θα παλέψουν για να εφαρμοστεί ο νόμος.

Αναλυτικά σημειώνουν:

Στο πλαίσιο της προσπάθειας μας να διασφαλιστεί ότι δεν θα εκτοξεύονται παράνομα ρουκέτες σε κατοικημένη περιοχή, ότι δεν θα τίθενται σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, ότι δεν θα καταστρέφονται οι περιουσίες προκειμένου ορισμένοι να ασκούν το χόμπι τους, έχουμε λοιδωρηθεί, καθυβριστεί, ενώ έχουμε παρουσιαστεί και ως εχθροί του νησιού της Χίου. Υπάρχουν, όμως, και όρια.

Τα όρια αυτά ξεπεράστηκαν το βράδυ της Κυριακής 28 Ιανουαρίου, όταν ορισμένοι άνανδροι και δειλοί τραμπούκοι πέταξαν αυγά στην κατοικία ενός από εμάς, το μόνο σφάλμα του οποίου είναι ότι προσπαθεί να μην γίνεται το σπίτι του κάθε χρόνο στόχος δεκάδων χιλιάδων ρουκετών.

Μετά από μια εβδομάδα, όπου αναμέναμε την ελάχιστη καταδίκη, δεν έχει υπάρξει ουδεμία επίσημη ανακοίνωση καταδίκης του περιστατικού αυτού από τη Δημοτική Αρχή της Χίου, μολονότι ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή. Η σιωπή και η ανοχή στη βία σπέρνει ανέμους που με μαθητική ακρίβεια θα οδηγήσει στη θύελλα. Το χάιδεμα στην πλάτη και η ανοχή στο «έθιμο» του ρουκετοπόλεμου θεριεύει αυτές τις θρασύδειλες πράξεις.

Οφείλουν άμεσα, ο Δήμος Χίου και όλες οι δημοτικές παρατάξεις να καταδικάσουν την θλιβερή αυτή επίθεση στο σπίτι ενός ανθρώπου όπου κατοικεί η οικογένεια του και η ανήλικη εγγονή του. Ταυτόχρονα καλούμε την Αστυνομία να κάνει το καθήκον της και να εντοπίσει άμεσα τους δράστες.

Το μήνυμα που θέλουν να μας στείλουν είναι ξεκάθαρο: Σιωπήστε γιατί την επόμενη φορά δεν θα είναι αυγά. Η απάντηση μας είναι ότι δεν τους φοβόμαστε. Θ

α προασπίσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο το δικαίωμα μας στη ζωή και στην περιουσία. Θα παλέψουμε για να εφαρμοστεί ο νόμος και το αυτονόητο, ότι δηλαδή δεν μπορεί να εκτοξεύονται ρουκέτες σε κατοικημένη περιοχή.

Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες της Χίου να συνταχθούν μαζί μας, απέναντι στον τραμπουκισμό και στον εκφοβισμό.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ