12.3.2014 15:24

Θετικά μηνύματα από το Βερολίνο

«ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ» ΛΕΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ

Έντονη ήταν η παρουσία των νησιών του Βορείου Αιγαίου, στο πλαίσιο της συμμετοχής της Ελλάδας, στη διεθνή έκθεση τουρισμού ITB Berlin 2014, που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 5-9 Μαρτίου στο Βερολίνο.

Η ITB αποτελεί την κορυφαία έκθεση τουρισμού παγκοσμίως με συμμετοχές που ανήλθαν για το 2013 στις 188 χώρες και τους 10.086 εκθέτες. Την έκθεση επισκέφτηκαν 110.000 επαγγελματίες, 6.000 διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι από 80 χώρες ενώ το κοινό που επισκέφτηκε τα περίπτερα ξεπέρασε τα 60.000 άτομα.

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου αποτέλεσε μία από τις περιοχές που είχαν επιλεγεί από τον ΕΟΤ για ιδιαίτερη προβολή, έπειτα από πρωτοβουλία της Υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη.

Τα  στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού από τη Λέσβο, τη Σάμο και τη Χίο  που συμμετείχαν στην αποστολή πραγματοποιούσαν κάθε μέρα παρουσίαση των νησιών του Βορείου Αιγαίου στους επισκέπτες του ελληνικού περιπτέρου. Η παρουσίαση πλαισιωνόταν από προβολή και γευσιγνωσία των τοπικών προϊόντων, ενώ πραγματοποιήθηκε και εκδήλωση γαστρονομίας με εδέσματα από την τοπική  κουζίνα.

Στην αποστολή συμμετείχαν συνολικά 11 επαγγελματίες (ξενοδόχοι και πράκτορες) από τη Λέσβο, τη Σάμο, τη Χίο, τη Λήμνο και την Ικαρία, οι οποίοι πραγματοποίησαν χρήσιμες επαφές και συναντήσεις.

Τα μηνύματα από την ελληνική παρουσία στο Βερολίνο, σύμφωνα με τον ΕΟΤ, είναι απόλυτα θετικά για την Ελλάδα και φαίνεται ότι το 2014 θα είναι μια ανοδική χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό ενώ αντίστοιχη αύξηση αναμένεται και στα νησιά.

Η συμμετοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην έκθεση πραγματοποιήθηκε μέσω χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ στο πλαίσιο της δράσης «Συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις» του 2ου υποέργου «Ενέργειες Τουριστικής Προβολής Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ