16.11.2016 17:25

Θέλει το REX

ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ TAMEIO ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΙΟΥ

Στα ψηλά στοχεύει το Λιμενικό Ταμείο, βάζοντας στο κάντρο την επισκευή του REX. Η πρώτη εικόνα του επισκέπτη στο λιμάνι της Χίου είναι το μισογκρεμισμένο πλέον κτίριο που επί χρόνια αποτελούσε σημείο αναφορά για όλο το νησί.

Όσες προσπάθειες ξεκίνησαν ή εξαγγέλθηκαν για την επισκευή και αξιοποίηση του, από διάφορους φορείς έπεσαν στο κενό, αφήνοντας το κτίριο στη σημερινή του κατάσταση.

Το Λιμενικό Ταμείο στη συνεδρίαση του, το μεσημέρι της Τετάρτης, εξέφρασε την πρόθεση να καταθέσει στον Δήμο Χίου, αίτημα να του παραχωρηθεί το κτίριο του REX όπως και το κτίριο στο λιμάνι των Λημνιών. "Αρχικά θα προχωρήσουμε στην επισκευή της όψης του κτιρίου κι ύστερα θα δούμε με ποιον τρόπο θα μπορέσουμε να το επισκευάσουμε όλο και να το αξιοποιήσουμε", είπε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μ. Μπελέγρης σημειώνοντας πως κάτι ανάλογο θα γίνει και στα Λημνιά ώστε και τα δυο κτίρια που βρίσκονται στις όψεις των λιμανιών να μπορέσουν να επισκευαστούν και να αξιοποιηθούν. "Δεν είναι δυνατόν η πρώτη εικόνα από το λιμάνι μας για τον κάθε επισκέπτη να είναι αυτή", είπε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί πως ήδη υπάρχουν σκέψεις για την επικαιροποίηση της υφιστάμενης μελέτης για το REX ώστε βήμα- βήμα να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την επισκευή και αξιοποίηση του κτιρίου. Παράλληλα σε ότι αφορά το κτίσμα στα Λημνιά, υπάρχουν έτοιμες μελέτες, προτάσεις που έχουν ήδη κατατεθεί ακόμη και για τη δημιουργία υδροθεραπευτηρίου με μεταφορά νερού από τα Αγιάσματα. Όλα αυτά είναι σε πρώιμο στάδιο και το επόμενο διάστημα το Λιμενικό Ταμείο αισιοδοξεί πως θα έχει δρομολογήσει τις εξελίξεις και για τα δυο κτίρια.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ