18.2.2015 17:16

Θα…καταδυθεί στα βαθειά ο δήμος;

ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Ο δήμος Χίου διερευνά τις προοπτικές δημιουργίας και θεσμοθέτησης  Θαλάσσιου Πάρκου Εναλλακτικού Τουρισμού, με τη συνεργασία του Τμήματος Επιστημών της Θάλασσας, του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Η πρώτη προσέγγιση  πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο με στόχο να καταρτισθεί ο φάκελος που θα ανοίξει το δρόμο για την υπόλοιπη διαδικασία. Η μελέτη θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στο τρέχον έτος και η χρηματοδότηση θα διεκδικηθεί από το νέο ΕΣΠΑ.

Εντός-εκτός NATURA

Τον Οκτώβρη του 2014 θεσπίστηκε ο νόμος που ορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις κατασκευής στις περιοχές Επιπέδου Α εκτός ζωνών  NATURA και Επιπέδου Β και Γ μέσα στις ζώνες, με Περιβαλλοντικές και άλλες μελέτες, δηλώνει ο Περιβαλλοντολόγος-Ωκεανολόγος πρόεδρος του Τμήματος Δρόσος Κουτσούμπας.                                                        

«Πρέπει να γίνει προγραμματική συμφωνία και σύμβαση, θα προσπαθήσουμε η μελέτη να ολοκληρωθεί το 2015 προκειμένου να καταρτισθεί ένας ώριμος φάκελος και να διεκδικήσει ο δήμος πόρους από το νέο ΕΣΠΑ. Με τη Χίο έχουμε ισχυρούς δεσμούς, γνωρίζουμε τα εκεί καταδυτικά κέντρα, ο Έκτορας Γιούργης που είναι από τα Μεστά είναι δικός μας απόφοιτος».

Τα Ψαρά

 «Η μελέτη για τα Ψαρά καταρτίστηκε την περίοδο 2009-10, είχε ενταχθεί από την ΕΤΑΧ στο πρόγραμμα Leader Αλιείας, αλλά δεν προχώρησε επειδή λόγω χρόνου δεν υπογράφηκαν η συμφωνία και η  προγραμματική σύμβαση, θα γίνει προσπάθεια ένταξης στο επόμενο ΕΣΠΑ», προσθέτει, υπογραμμίζοντας ότι και γι’ αυτό το έργο σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ