Κοινωνία

18/2/15 17:16

τελ. ενημ.: 18/2/15 18:37

Θα…καταδυθεί στα βαθειά ο δήμος;

ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Ο δήμος Χίου διερευνά τις προοπτικές δημιουργίας και θεσμοθέτησης  Θαλάσσιου Πάρκου Εναλλακτικού Τουρισμού, με τη συνεργασία του Τμήματος Επιστημών της Θάλασσας, του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Η πρώτη προσέγγιση  πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο με στόχο να καταρτισθεί ο φάκελος που θα ανοίξει το δρόμο για την υπόλοιπη διαδικασία. Η μελέτη θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στο τρέχον έτος και η χρηματοδότηση θα διεκδικηθεί από το νέο ΕΣΠΑ.

Εντός-εκτός NATURA

Τον Οκτώβρη του 2014 θεσπίστηκε ο νόμος που ορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις κατασκευής στις περιοχές Επιπέδου Α εκτός ζωνών  NATURA και Επιπέδου Β και Γ μέσα στις ζώνες, με Περιβαλλοντικές και άλλες μελέτες, δηλώνει ο Περιβαλλοντολόγος-Ωκεανολόγος πρόεδρος του Τμήματος Δρόσος Κουτσούμπας.                                                        

«Πρέπει να γίνει προγραμματική συμφωνία και σύμβαση, θα προσπαθήσουμε η μελέτη να ολοκληρωθεί το 2015 προκειμένου να καταρτισθεί ένας ώριμος φάκελος και να διεκδικήσει ο δήμος πόρους από το νέο ΕΣΠΑ. Με τη Χίο έχουμε ισχυρούς δεσμούς, γνωρίζουμε τα εκεί καταδυτικά κέντρα, ο Έκτορας Γιούργης που είναι από τα Μεστά είναι δικός μας απόφοιτος».

Τα Ψαρά

 «Η μελέτη για τα Ψαρά καταρτίστηκε την περίοδο 2009-10, είχε ενταχθεί από την ΕΤΑΧ στο πρόγραμμα Leader Αλιείας, αλλά δεν προχώρησε επειδή λόγω χρόνου δεν υπογράφηκαν η συμφωνία και η  προγραμματική σύμβαση, θα γίνει προσπάθεια ένταξης στο επόμενο ΕΣΠΑ», προσθέτει, υπογραμμίζοντας ότι και γι’ αυτό το έργο σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις.

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση