31.10.2014 13:38

Θα συνεχιστεί το πρόγραμμα αναχλόασης

ΔΕΣΜΕΥΘΗΚΕ Ο ΥΠ. ΑΓΡΟΤ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΟΝ Κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ

Τη συνεχιση του προγράμματος αναχλόασης και την περίοδο 2014-2015, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός αγροτικής αναπτυξης απαντωντας σε σχετικη ερώτηση του Κ. Τριαντάφυλλου. Αναλυτικά σε δελτίο τύπου του βουλευτή αναφερεται:

Ο βουλευτής είχε θέσει την αναγκαιότητα της αναχλόασης, ειδικά στις περιοχές που επλήγησαν από πυρκαγιές, και κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης που αφορούσε τις συνέπειες της καταστροφικής πυρκαγιάς του 2012 στη Χίο. Έπειτα και από συναντήσεις που ακολούθησαν, το αρμόδιο Υπουργείο ενέκρινε τον Δεκέμβριο του 2013, με σχετική υπουργική απόφαση την υλοποίηση πιλοτικού προγράμματος με τίτλο: «Αναχλόαση βοσκοτόπων – δημιουργία λειμώνων στις νήσους Λέσβο, Χίο, Ικαρία, Κέα και Ρόδο».

«Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα που έχει διαβιβάσει στο ΥΠΑΑΤ το εργαστήριο Φυσιολογίας Θρέψεως και Διατροφής του ΓΠΑ, συγκεκριμένα στη Χίο, κατά την παρελθούσα καλλιεργητική περίοδο (2013-2014) στάλθηκε μίγμα σπόρων….. . Οι σπόροι αυτοί διανεμήθηκαν από τη διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής σε 16 παραγωγούς – κτηνοτρόφους για τη σπορά σε θέσεις της επιλογής τους».

«Ορισμένοι από τους παραπάνω παραγωγούς δεν έσπειραν τελικά τις διατεθείσες ποσότητες είτε εν μέρει είτε στο σύνολο, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν την περίοδο αυτή, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλλιεργήσουν».  

Παρά ταύτα, «η ανάλυση των στοιχείων της ερευνητικής προσπάθειας συνεχίζεται, όπως και θα συνεχιστεί η αποστολή μίγματος σπόρων για τη νέα περίοδο 2014 – 2015».

Ο Κώστας Τριαντάφυλλος θεωρεί «σημαντική αυτήν την προοπτική, κυρίως, γιατί μέσα από την καινοτομία οι κτηνοτρόφοι μπορούν να ωφεληθούν, έχοντας πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας ζωοτροφές.

Ειδικά για τη Χίο, που υφίσταται τις συνέπειες καταστροφικών πυρκαγιών, παλαιότερων και πρόσφατων, με τις συνέπειες στον τομέα της κτηνοτροφίας να είναι μεγάλες, θεωρώ ότι η προσπάθεια αναχλόασης θα έχει θετικά αποτελέσματα».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ