17.2.2016 19:56

Θα πεζοπορούμε οργανωμένα από την άνοιξη

16 ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΑΜΑΝΗ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΗΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΕΣ

Βήμα- βήμα προχωράμε προς την υλοποίηση ενός φιλόδοξου σχεδίου που θα δώσει άλλη ώθηση στον περιπατητικό και βιωματικό τουρισμό του νησιού μας και τουριστική ανάπτυξη στη Β. Χίο και στην περιοχή της Αμανής.

Ύστερα από αρκετή δουλειά και προσπάθεια, ο Δήμος Χίου βρίσκεται στο παρά πέντε της ολοκλήρωσης μιας πρωτοβουλίας για τη δημιουργία οργανωμένων περιπατητικών διαδρομών, μονοπατιών μέσα στην υπέροχη φύση της Αμανής.

Η προσπάθεια που εμπνευστή και καθοδηγητή είχε τον Γ, Χαλάτση και αρχιμάστορα τον Δ. Τσούχλη βρίσκεται στην ολοκλήρωση της. Τα μονοπάτια έχουν βρεθεί καθαριστεί και ολοκληρωθεί, οι διαδρομές είναι έτοιμες κι εκείνο που απομένει είναι η σήμανση τους. Στη χθεσινή Οικονομική Επιτροπή αποφασίστηκε να προχωρήσει η διαδικασία να εξευρεθεί με τις διαδικασίες που απαιτούνται η εταιρεία που θα αναλάβει την κατασκευή και την τοποθέτηση των πινακίδων και να ολοκληρωθεί έτσι ένα έργο το οποίο αναμένεται να δώσει πολλά στην Αμανή αλλά και γενικότερα στο νησί μας σε ότι αφορά την ανάπτυξη του βιωματικού τουρισμού.

Οι πινακίδες θα είναι τριών ειδών, στους κόμβους όπου θα γνωστοποιείται το πού ακριβώς είναι ο πεζοπόρος και ποιες επιλογές έχει ενώ με χάρτες θα ενημερώνεται και για τις διαδρομές, οι πινακίδες κατεύθυνσης και οι πινακίδες σωστής πορείας.

Τα μονοπάτια

Ήδη έχει σχεδιαστεί και είναι έτοιμο ένα δίκτυο 42 χιλιομέτρων που έχει 16 διαδρομές  οι οποίες συνδέουνταχωριά,  Χάλαδρα, Αφροδίσια Κέραμος, Αγιάσματα, Λεπτόποδα, Εγρηγόρο, Κουρούνα. Με την τοποθέτηση και της σωστής σήμανσης θα είναι έτοιμο προς χρήση όλο το δίκτυο  για περιπατητές αλλά και ποδηλάτες βουνού.

Η άνοιξη θα βρει την Αμανή με ένα δίκτυο ενεργό και την πρώτη οργανωμένη προσπάθεια εκμετάλλευσης και προώθησης αυτού του είδους τουρισμού στα σκαριά. Παράλληλα ήδη στα σχέδια είναι η διάχυση των πληροφοριών σχετικά με το δίκτυο μέσα από το siteτου Δήμου από όπου θα μπορούν με μια απλή εκτύπωση οι ενδιαφερόμενοι να έχουν και τους χάρτες των διαδρομών ή οποιαδήποτε άλλη πληροφορία.

Παράλληλα εξετάζεται και η δυνατότητα να υπάρχει ένας μικρός οδηγός, όπου δικαιωματικά και ο Γ. Χαλάτσης θα έχει τον δικό του ρόλο, αφού άλλωστε ήταν ο πρώτος που μπόρεσε να ανοίξει τα... μονοπάτια στο μυαλό των πολλών  για τις ομορφιές του τόπου μας.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ