24.1.2013 15:17

Θα πάνε χαμένα και τα χρήματα της επισκευής;

ΚΑΡΚΙΝΟΒΑΤΕΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΦΥΓΊΟΥ ΒΙΚΙΟΥ, ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ

Ούτε βήμα δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία παραχώρησης στους προσκόπους του ορειβατικού καταφυγίου του Βικίου, παρά το ότι έχει περάσει ήδη ένας χρόνος από τις σχετικές εξαγγελίες του Δήμου και της Περιφέρειας, που συγκρούονται και γι’ αυτή την αρμοδιότητα. Με ορατό τον κίνδυνο να χαθούν και οι 100.000 ευρώ που διατέθηκαν για την επισκευή του, μετά  από τις πιστώσεις κατασκευής που πήρε ο αέρας, οι αρμόδιοι πρέπει να ενεργοποιηθούν και να αποφασίσουν τι θα κάνουν.

Πριν είναι αργά πρέπει να αποσαφηνισθεί αν θα αποδοθεί στους πρόσκοπους ή αν θα ξεκινήσει από την αρχή η διαδικασία εκδήλωσης πρόσκλησης ενδιαφέροντος από άλλους φορείς που δεν είναι αρνητικοί στη συνεργασία. Ήδη το κτίριο και η υλικοτεχνική του υποδομή  φθείρονται και πάλι από τις κακές καιρικές συνθήκες και την   παράνομη ανθρώπινη παρουσία και δράση.

Αποδοχή

Ο αντιδήμαρχος Καρδαμύλων Γιώργος Λιγνός δέχεται ότι δεν έχει υπάρξει καμία εξέλιξη, υποστηρίζει ότι η Δημοτική Αρχή το  έχει παραλάβει και παρά το ότι υπάρχουν κάποιες ελλείψεις, καλεί τους προσκόπους να συνεννοηθούν για την προώθηση των διαδικασιών.«Έχω τα κλειδιά, μπορούμε να συναντηθούμε στα Καρδάμυλα για να υπογράψουμε τη σύμβαση παραχώρησης»  

Όροι παραλαβής

Ο Περιφερειακός έφορος των προσκόπων Φώτης Σιδηροφάγης δηλώνει με σαφήνεια ότι από την πλευρά τους δεν πρόκειται να κινηθούν με προχειρότητα και επισημαίνει ότι πρέπει πρώτα να διαπιστώσουν αν ισχύουν οι  όροι παραλαβής που είχαν θέσει, αφού από την   αυτοψία είχαν εντοπισθεί προβλήματα και ελλείψεις που έπρεπε αποκατασταθούν.

«Δεν έχουμε πρόβλημα να το παραλάβουμε, είχαμε επισημάνει κάποια προβλήματα που υπήρχαν  στις επισκευασμένες εγκαταστάσεις, πρέπει να ελέγξουμε  την κατάσταση του κτιρίου, της ασφάλεια διαμονής, την πρόσβαση στο χώρο και στη συνέχεια θα συζητήσουμε για τα υπόλοιπα».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ