21.6.2022 9:41

«Θα γίνουμε ο εφιάλτης τους απέναντι στα όνειρα για νέα δομή» (ΒΙΝΤΕΟ)

Το Θόλος και το Παχύ ήταν, είναι και θα είναι περιουσία του Δήμου Χίου

Δυναμική ήταν η παρουσία των κατοίκων Συκιάδας, Λαγκάδας, Βροντάδου αλλά και κατοίκων της πόλης της Χίου, έξω από το κτίριο του Ειρηνοδικείου του νησιού με αφορμή την σημερινή εκδίκαση της υπόθεσης για τα ασφαλιστικά μέτρα του δρόμου που οδηγεί στην αμφισβητούμενη από το Υπουργείο Μετανάστευσης έκταση, όπου επιχειρείται η δημιουργία δομής.

Από νωρίς το πρωί της Τρίτης, κάτοικοι, φορείς και αιρετοί (πλην της δημοτικής αρχής) συγκεντρώθηκαν έξω από το Ειρηνοδικείο, διατρανώνοντας την αντίθεσή τους, στην σχεδιαζόμενη δομή, λέγοντας ότι ο αγώνας τους, που ξεκίνησε από τα τέλη του 2021, όχι μόνο θα συνεχιστεί αλλά και θα ενταθεί με κάθε τρόπο και μέσο, εάν η Κυβέρνηση επιμείνει στο εγχείρημά της.

Όπως ανέφεραν σε δηλώσεις τους, το γεγονός ότι, η Κυβέρνηση επιχειρεί να στρέψει την πλάτη της στην τοπική κοινωνία και να προχωρήσει σε μία δυσανάλογη για τις ανάγκες του νησιού δομή, σε μία μάλιστα τεταμένη περίοδο όπου η γείτονα αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, αποτελεί μία ανεπίτρεπτη στάση η οποία δεν θα μείνει αναπάντητη.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

Tags: Θόλος

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ