14.3.2014 11:28

Θα βρεθούν τα χρήματα;

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΩΝ ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ, ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ

Έως το τέλος του καλοκαιριού, πιθανότατα, θα έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες και θα δημοπρατηθεί το έργο της ανάπλασης του λιμανιού των Καρδαμύλων, απο το ύψος του κτιρίου του πρώην δημαρχείου έως και το μόλο του αγάλματος της Καρδαμυλίτισσα μάνας. Στο παρόν στάδιο έχει ολοκληρωθεί η αρχιτεκτονική μελέτη, ξεκινάει η ηλεκτρομηχανολογική και αναμένεται να εγκριθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων
Μετά από αυτά τα στάδια ανοίγει οι δρόμος για την κατάρτιση της Οριστικής μελέτης και της διαδικασίας Εφαρμογής του έργου επιτρέποντας στο δήμο να ξεκινήσει την δύσκολη προσπάθεια ένταξης των εργασιών κατασκευής του σε ένα από τα Ευρωπαϊκά προγράμματα, πιθανότατα το νέο ΕΣΠΑ που ανοίγει τον Ιούνιο.
«Η Περιβαλλοντική μελέτη ήδη έχει κατατεθεί για δημόσια διαβούλευση και εκτιμώ ότι θα εγκριθεί χωρίς κανένα πρόβλημα. Πιθανότατα στο τέλος του καλοκαιριού θα είμαστε σε θέση να κυρήξουμε τη δημοπράτηση του έργου», τονίζει  ο μηχανικός του Δήμου Μ. Γεραζούνης δηλώνοντας αισιόδοξος για την ολοκλήρωση των εργασιών που επιβλέπει.

Οι εργασίες

  
Το έργο περιλαμβάνει σε πρώτο πλάνο την ανάπλαση της πλατείας εμπρός από το κτίριο του πρώην Δήμου Καρδαμύλων, τη βελτίωση της εικόνας και της αισθητικής της περιοχής, την αξιοποίηση του λιμανιού, την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του και τον καθορισμό των χώρων στάθμευσης για την τροφοδοσία των τοπικών καταστημάτων. Ακολουθούν οι κατασκευές οδηγού ασφαλούς διέλευσης για τυφλούς, περιπατητικής διαδρομής, η τοποθέτηση παγκακιών, η βελτίωση του φωτισμού και η αναμόρφωση όλου του χώρου, χωρίς να αλλοιωθεί η παραδοσιακή εικόνα της περιοχής.

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ