11.9.2015 19:00

Τετ α τετ Καλογήρου- Ζώη για το μετναστευτικό

Η ιδιαίτερη σημασία της αδιάλειπτης οργανωτικής επαγρύπνησης, ώστε να αντιμετωπίζεται άμεσα η συνεχώς αυξανόμενη ροή μεταναστών και προσφύγων και να επιτυγχάνεται η άμεση αποσυμφόρηση της Λέσβου ήταν από τα θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε σήμερα η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας Χρήστο Ζώη, παρουσία του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος Αθανάσιου Αθανασόπουλου, του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Τζανέτου Φιλιππάκου και της Προϊσταμένης του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Υποστρατήγου Ζαχαρούλας Τσιριγώτη.

 

Η Περιφερειάρχης ευχαρίστησε τον κ. Ζώη για τον άψογο συντονισμό και οργάνωση που επιτελούνται τις τελευταίες ημέρες οι ενέργειες καταγραφής, ταυτοποίησης και ακολούθως αναχώρησης των μεταναστών και προσφύγων από τη Λέσβο. Επίσης, επεσήμανε ότι η τοπική κοινωνία και οικονομία τους τελευταίους μήνες έχουν επιβαρυνθεί και είναι απολύτως απαραίτητη η άμεση ενεργοποίηση μηχανισμών ανακούφισης, μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων, τα οποία θα πρέπει επιτέλους η ελληνική κυβέρνηση να αξιοποιήσει.    

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ