11.2.2013 15:27

Τέσσερις υπάλληλοι απολύονται από το ΙΚΑ Χίου - ΗΧΟΣ

ΔΥΣΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟ ΤΟ ΚΕΝΟ ΣΕ ΝΕΥΡΑΛΓΙΚΑ ΠΟΣΤΑ

Σημαντικά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του ΙΚΑ Χίου σε νευραλγικά πόστα όπως οι συντάξεις, το μητρώο και οι παροχές, δημιουργεί η απόλυση τεσσάρων εργαζόμενων οι οποίες είχαν προσληφθεί μέσω της προκήρυξης 9κ/2008 του ΑΣΕΠ για την ΑΤΕBank.

Όπως δήλωσε η Κ. Γεωργαντή, μια από τις εργαζόμενες, ήδη τους έχει κοινοποιηθεί το έγγραφο της διοίκησης του ΙΚΑ που αναφέρεται στην απόλυση τους και πλέον τυπικά θεωρούνται άνεργοι.
« Η διεκπεραίωση όλων των υποθέσεων σε παροχές, μητρώο, συντάξεις κ.λπ. ήδη είχαν μια καθυστέρηση από λίγους μήνες μέχρι ένα χρόνο. Τώρα με δεδομένες τις απολύσεις μας, αλλά κι άλλων υπαλλήλων στη Μυτιλήνη, όπου γίνονται οι εγκρίσεις, ο χρόνος αναμονής για τις συντάξεις  μπορεί να φτάσει και τα δυο χρόνια» είπε χαρακτηριστικά.

Οι εργαζόμενοι που είδαν τη ζωή τους να ανατρέπεται μέσα σε μια μέρα ήδη κινούνται νομικά για την ανατροπή αυτής της απόφασης. Το ζήτημα είναι στο μεσοδιάστημα πώς θα καταφέρει το ΙΚΑ να ανταποκριθεί και τι επιπτώσεις θα έχει αυτή η κατάσταση στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ