17.9.2012 9:07

Τέλος στην ταλαιπωρία

- ΝΕΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΝ ΔΕΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ

 
Κανονικά χορηγούνται από σήμερα τα φάρμακα στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ στη Χίο, σύμφωνα με την απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, να άρει την αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων.
Όπως ανέφερε μιλώντας σήμερα στον «π», ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Χίου Θ. Νικολαΐδης, δόθηκε προθεσμία μέχρι τέλος του μήνα στο Υπουργείο Υγείας να τηρήσει τα όσα δεσμεύτηκε με κυριότερο αίτημα αυτό της εξόφλησης των χρεών του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα.
Το διεκδικητικό πλαίσιο των φαρμακοποιών περιλαμβάνει:
·         H πίστωση των εταιρειών προς τις φαρμακαποθήκες και ακολούθως προς  τα φαρμακεία σε διάστημα 90 ημερών με νόμο.
·         Ο συμψηφισμό των χρεών και ρύθμιση των παλαιών οφειλών .
·         Υλοποίηση της αύξησης χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό.
·         Άμεση νομοθέτηση του συμψηφισμού απαιτήσεων φαρμακοποιών από ασφαλιστικά ταμεία και των υποχρεώσεων  τους  προς το Δημόσιο.
·         Διαγραφή φαρμακοποιών από τον  «Τειρεσία» εφόσον  η  ένταξή τους οφείλεται σε υπαιτιότητα του  ΕΟΠΥΥ ή άλλων ασφαλιστικών ταμείων.
·         Μαζί με τα παλαιά χρέη  του 2011 προώθηση πληρωμών και για τα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία (ΤΑΥΤΕΚΩ, ΔΕΗ, Οίκος Ναύτου κλπ.) που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ.
·         Νομοθετική ρύθμιση των  ζητημάτων που αφορούν, τον φόρο Υπεραξίας καθώς  και την φορολόγηση  μη εξοφληθέντων  τιμολογίων.
·         Καθορισμός μεταβατικής περιόδου διάρκειας 30 ημερών  μετά την ημερομηνία αλλαγής τιμών φαρμάκων, για διάθεση των αποθεμάτων που αγοράσθηκαν με παλαιές ακριβότερες τιμές.
·         Δυνατότητα υποκατάστασης συνταγογραφηθέντων σκευασμάτων σε περιόδους ελλείψεων  ή ανεπαρκούς τροφοδοσίας της αγοράς λόγω  «σφιχτής»  πιστωτικής πολιτικής της φαρμακοβιομηχανίας. 
Τέλος όπως τόνισε ο Θ. Νικολαΐδης, η Γ.Σ. εξουσιοδότησε το Δ.Σ.  του Π.Φ.Σ να επαναλάβει  της κινητοποιήσεις, εάν από την πλευρά του ΕΟΠΥΥ δεν τηρηθεί το  χρονοδιάγραμμα πληρωμών που έχει ανακοινωθεί από το Υπουργείο. 
«Αναμένουμε  τη διευθέτηση των θεμάτων αυτών έως τέλος Σεπτεμβρίου και  στη συνέχεια εάν ο διάλογος δεν καρποφορήσει, το ΔΣ του ΠΦΣ συνεκτιμώντας τις εξελίξεις θα συνεδριάσει και θα ληφθούν αποφάσεις για τις περαιτέρω ενέργειες του κλάδου», κατέληξε ο ίδιος.
 
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ