26.6.2014 10:30

Τέλος ο αγροτουρισμός... έρχεται το Φεστιβάλ Μαστίχας

ΟΤΙ ΖΗΣΑΜΕ – ΖΗΣΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΕΤΑΙ ΕΛΕΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΕ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Οτιδήποτε ξεκινά να λειτουργεί καθιερώνεται στην πάροδο των χρόνων με βάση τη συνέπεια και την διαχρονικότητα του. Στα πολιτιστικά και εκθεσιακά δεδομένα της Χίου αποτελεί πλέον συνήθεια η μετατροπή ενός θεσμού σε κάτι άλλο, αφού πρώτα έχει ενσωματωθεί σε ένα ευρύτερο θεσμό και ουσιαστικά στερεί στοιχεία από την αίγλη και τα πεπραγμένα του. Σιγοψιθυρίζονταν ωστόσο από πέρσι ότι η Αγροτουριστική Έκθεση που εύστοχα λειτούργησε τα τελευταία χρόνια δεν θα μπορούσε να εκμαιεύσει πιστώσεις για να συνεχίσει τη λειτουργία της. Όπερ και εγένετο.

Με ανακοίνωση του Τμήματος Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, η φετινή διοργάνωση έκθεσης τοπικών παραδοσιακών πολιτιστικών και διατροφικών προϊόντων μετονομάζεται σε «1ο Φεστιβάλ Μαστίχας», (καλύτερο ακούγεται), που θα σηματοδοτεί το νέο θεσμό της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και ο οποίος θα αποτελεί, σύμφωνα με την ανακοίνωση του τμήματος, μέρος του «Πελάγους Πολιτισμού» που διοργανώνεται από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Βορείου Αιγαίου, σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς και με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2007 - 2013.

Το 1ο Φεστιβάλ Μαστίχας θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κήπο από 30 Ιουλίου έως 3 Αυγούστου.

«Παρά τις ιδιαίτερα αντίξοες οικονομικές συνθήκες, η Περιφερειακή Ενότητα Χίου κατάφερε να εντάξει τη συγκεκριμένη εκδήλωση στο Φεστιβάλ Μαστίχας και στο Πέλαγος Πολιτισμού, εξασφαλίζοντας έτσι τη χρηματοδότησή της. Το γεγονός ότι η χρηματοδότηση προέρχεται από το ΕΣΠΑ καθορίζει τους όρους συμμετοχής στη συγκεκριμένη έκθεση, η οποία θα έχει  αυστηρά τοπικό χαρακτήρα. Επιπλέον, η συμμετοχή των εκθετών θα είναι δωρεάν», αναφέρει το Τμήμα Τουρισμού στην ανακοίνωσή του.

 

Οι κατηγορίες των εκθετών είναι:

·         Τρόφιμα & ποτά

·         Φυτώρια/ Ανθοκομία

·         Εκδόσεις

·         Χειροτεχνία / λαϊκή τέχνη/ κόσμημα

·         Ζωγραφική/ Φωτογραφία

·         Φυσικά καλλυντικά

·         Πολιτιστικοί Σύλλογοι

·         Επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, σύλλογοι και φορείς που προβάλουν την άυλη πολιτιστική κληρονομιά της μαστίχας

·         Μουσεία

·          Συνεταιρισμοί

 

Προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής: Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

 

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να απευθύνεστε:

ΤΗΛ: 2271350514 (Μαρία Κόβα), 2271350516 (Δέσποινα Μενή)

FAX: 2271350517

Ε-mail: tourismos@chios.pvaigaiou.gov.gr

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ