17.11.2015 15:40

Τέλος αγωνίας για τους σπουδαστές του δημόσιου ΙΕΚ Χίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Άλλο ένα τραγελαφικό της φετινής εκπαιδευτικής περιόδου, αυτό της καθυστέρησης έναρξης λειτουργίας των δημόσιων ΙΕΚ, αποκαθίσταται τις αμέσως επόμενες μέρες με την ανακοίνωση της πρόσληψης εκπαιδευτών.

Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται, όπως δήλωσε στον «π» ο διευθυντής του δημόσιου ΙΕΚ Χίου Λ. Κωστάλας, η ανακοίνωση των υποψηφίων εκπαιδευτών που θα προσληφθούν στα ΙΕΚ κι ύστερα από την ολοκλήρωση της διαδικασίας, υποβολή εντάσεων κ.λπ.,  τα ΙΕΚ θα μπορούν να λειτουργήσουν ίσως και από τη ερχόμενη Δευτέρα.

Η καθυστέρηση

Για πρώτη φορά η σχολική χρονιά θα ξεκινήσει στα μέσα Νοεμβρίου για τα Δημόσια ΙΕΚ κι αυτό γιατί δεν έχουν προσληφθεί οι περίπου 7.000 - 8.000 εκπαιδευτές που πρέπει να διδάξουν τους μαθητές των ΙΕΚ, αφού δεν εξασφαλίστηκαν εγκαίρως τα 30.000.000 ευρώ που απαιτούνται για τα λειτουργικά έξοδα των ΙΕΚ, ενώ δεν έχουν πληρωθεί και τα δεδουλευμένα του προηγούμενου εξαμήνου.

Νέες ειδικότητες

Παρά τα προβλήματα που έχουν προκύψει υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον από 280 σπουδαστές εντός κι εκτός Χίου που επιθυμούν να φοιτήσουν σε μια από τις 15 ειδικότητες που θα λειτουργήσουν φέτος στο ΙΕΚ.

Οι ειδικότητες που πρόκειται να λειτουργήσουν είναι:

αγροτουρισμός, αισθητική και μακιγιάζ, βρεφονηπιοκομία, διακόσμηση, κομμωτική, λογιστήριο, ναυτιλία, νοσηλευτική οινολογία, ποδολογία, συντηρητής έργων τέχνης, τουριστικές μονάδες, φαρμακείο και φυσικοθεραπεία.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ