14.11.2013 10:16

Τελεσίγραφο Κελεπερτζή για τα σχολεία Λαγκάδας – Συκιάδας

Τι αναφέρει η εγκύλιος του Υπουργείου Παιδείας που στάλθηκε στον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Σε προαιρετική βάση διεξάγονταν μέχρι τώρα η συζήτηση για τη συγχώνευση των σχολικών μονάδων. Εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας έφτασε στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία υποχρεώνεται να καταθέσει την πρόταση της.

Χθες ο διευθυντής της, Αρ. Κελεπερτζής, προσκάλεσε στο γραφείο του τους προέδρους Λαγκάδας και Συκιάδας και τους διευθυντές των σχολικών μονάδων και τους ανακοίνωσε ότι η πρόταση του θα προβλέπει τη συγχώνευση των δυο σχολείων για τη σχολική περίοδο 2014 – 2015 σε ένα τριθέσιο ολοήμερο με έδρα τη Συκιάδα. Σιωπηρά τα δυο χωριά, εφόσον συμφωνήσουν, θα μπορούν ανά δυο χρόνια να μετακινούν την έδρα του Δημοτικού Σχολείου, χωρίς φυσικά κάτι τέτοιο να μπορεί να αποτυπωθεί στην επίσημη πρόταση.

Ανέπαφα, προς το παρόν, θα παραμείνουν τα δυο νηπιαγωγεία, με λιγότερα από 10 παιδιά σε κάθε χωριό, καθώς οι τοπικές κοινωνίες δεν επιθυμούν τη συγχώνευση. Ο κ. Κελεπερτζής ζήτησε την άποψη των τοπικών φορέων, προκειμένου η πρόταση του να κατατεθεί το αργότερο εντός των αρχών της επόμενης εβδομάδας. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ