4.5.2012 10:19

Ταλαιπωρία για την ενιαία ενίσχυση

ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΜΑΣΤΙΧΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΚΙ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΛΗ ΜΕΡΑ

Ακόμη μια μέρα απίστευτης ταλαιπωρίας για τους μαστιχοπαραγωγούς,  που συνωστίζονταν μέσα και έξω από την Ε.Μ.Χ., ήταν η προχθεσινή.
Οι παραγωγοί αυτές τις μέρες και μέχρι τις 15 Μαΐου πρέπει να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους για τις Αιτήσεις Ενιαίας Ενίσχυσης Δήλωσης Καλλιέργειας Εκτροφής ΕΛΓΑ,  καθώς και τις Αιτήσεις Εξισωτικής Αποζημίωσης και Οικονομικής Ενίσχυσης της Μαστίχας για το έτος 2012 και γι αυτό τα γραφεία της Ε.Μ.Χ. καθημερινά είναι γεμάτα κόσμο.
Το προσωπικό που παραλαμβάνει τις αιτήσεις είναι ελάχιστο και δεν μπορεί να καλύψει τον αριθμό των παραγωγών, με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να περιμένουν ακόμη και 4 ώρες και στο τέλος να μην εξυπηρετούνται.
Χαρακτηριστικό ήταν ότι χθες στις 10.00 είχαν κοπεί περίπου 400 χαρτάκια με σειρά προτεραιότητας και λίγο πριν τις 14.00 είχαν εξυπηρετηθεί λιγότεροι από 300 παραγωγοί. Οι υπόλοιποι απλώς έχασαν μία ολόκληρη μέρα, χωρίς αποτέλεσμα, και χωρίς βεβαίως κάποιος από την Ε.Μ.Χ. να αναλάβει την ευθύνη γι αυτή την ταλαιπωρία αλλά και για το χασομέρι, το οποίο για τις δουλειές των αγροτών ισοδυναμεί με χαμένο μεροκάματο.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ