15.1.2013 18:45

Ταφή μετ’ εμποδίων

ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ Η ΤΑΦΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΜΕΡΣΙΝΙΔΙ

Στο δημοτικό νεκροταφείο του Βροντάδου πάνω από το Μερσινίδι, ετάφησαν στις 15:00 το μεσημέρι της Τρίτης οι σοροί των τριών μεταναστών που εντοπίστηκαν το πρωί της Κυριακής σε παραλίες της Νότιας Χίου.

Το γεγονός ότι ήταν αλλόθρησκοι αλλά και η αυστηρή διαδικασία που προβλέπεται σε ότι αφορά στις επιλέξιμες δαπάνες του Δήμου, δημιούργησαν πληθώρα προβλημάτων τόσο στη διαδικασία όσο και στον τρόπο ταφής.

Μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης καμία ενορία δεν παραχωρούσε έκταση για την ταφή τους με αποτέλεσμα να χρησιμοποιηθούν οι τρεις τελευταίες κενές θέσεις που υπήρχαν στο Δημοτικό Νεκροταφείο του Βροντάδου.

«Κάναμε μία μεγάλη προσπάθεια ώστε να βρούμε χώρο για την ταφή. Έτσι αποκλείοντας όλες τις άλλες περιπτώσεις καταλήξαμε στο Νεκροταφείο του Βροντάδου που ήταν και η τελευταία μας επιλογή.

Υπήρχαν τρεις τελευταίες κενές θέσεις με αποτέλεσμα να υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο αν χρειαστεί χώρος για ταφή τελικά να μην υπάρξει», ανέφερε στον «π» ο αντιδήμαρχος Χίου κ. Στεφάνου.

Πρόβλημα όμως υπήρξε και στο θέμα της κάλυψης δαπανών και αυτό γιατί το ποσό που απαιτούνταν (2.150 ευρώ) και για τις τρεις ταφές ήταν αδύνατον να δικαιολογηθεί από την επίτροπο.

«Τελικά με τη διαδικασία του κατεπείγοντος βρήκαμε το παράθυρο ώστε να δικαιολογήσουμε το συγκεκριμένο ποσό», κατέληξε ο κ. Στεφάνου.

Η ταφή πάντως των τριών μεταναστών έγινε χωρίς την παρουσία κόσμου ή συγγενών αφού παρά τις ύστατες προσπάθειες των αρχών να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία τους αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ