15.10.2014 9:31

Τα σπάσαμε και τελειώσαμε

Μέσα σε 1,5 χρόνο «καταφέραμε» να σπάσουμε όλα τα καλλωπιστικά πιθάρια που είχαν τοποθετηθεί στο κέντρο της πόλης, εξαντλώντας και τα όποια αποθέματα είχε στη διάθεσή της η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Χίου. Πλέον, δεν υπάρχει καμία διάθεση για την αναπλήρωσή τους, αφού προφανώς ως κοινωνία, αδυνατούμε να συντηρήσουμε τα αυτονόητα και να καταδικάσουμε συμπεριφορές που μας επιστρέφουν δεκαετίες πίσω.
Μετά και τα τελευταία περιστατικά του Σαββατόκυριακου η Υπηρεσία απαντώντας σε ερώτηση του «π» για το αν πρόκειται να αντικαταστήσει τις σπασμένες γλάστρες ανέφερε ότι τα πιθάρια που είχε στη διάθεσή της εξαντλήθηκαν με αποτέλεσμα από εδώ και στο εξής η όποια ζημιά να μην αντικαθίσταται.
Σχετικά με το κόστος του κάθε πιθαριού, αυτό ανέρχεται στα 80 ευρώ ανά τεμάχιο και η προμήθεια είχε γίνει επί δημοτικής αρχής Λαμπρινούδη.
Σε ότι αφορά στα τελευταία περιστατικά του Σαββατοκύριακου παρότι τα πιθάρια που καταστράφηκαν βρίσκονταν μπροστά σχεδόν από την Εθνική Τράπεζα η αδιαφορία των αρμοδίων να ψάξουν τις κάμερες του τραπεζικού καταστήματος στερεί την ταυτότητα των δραστών.
Άγνωστη πάντως εκτός από τους δράστες, παραμένει και η πρόθεση της Δημοτικής Αρχής για το αν θα προχωρήσει σε προμήθεια νέων πιθαριών, παρότι ήδη αρκετοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας εναντιώνονται σε αυτό το ενδεχόμενο θεωρώντας ότι το κόστος (80ευρώ/τμχ) είναι υπερβολικό για τον Δήμο. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ