12.6.2014 10:25

«Τα μυαλά ορισμένων είναι πίσω» [ΗΧΗΤΙΚΟ]

ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΤΟ ΓΑΝΤΙ ΟΙ ΧΙΩΤΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΕΣ

Άμεση υπήρξε η αντίδραση του Αθλητικού Σωματίου Αυτοκινητιστών Χίου, που με δηλώσεις του προέδρου του Λ. Νεαμονίτη στον «π» έσπευσε να καταδικάσει την καταγγελία της «Χιακής Συμπολιτείας», σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «τα μυαλά ορισμένων είναι πολύ πίσω».

Ξεκαθαρίζοντας εξ’ αρχής ότι ο ΑΣΑΧ δεν έχει καμία σχέση με την πίστα στη Βολισσό, έσπευσε να δηλώσει συμπαράσταση στην ομάδα των κατοίκων της Β.Δ. Χίου που ζητούν τη δημιουργία της, λέγοντας ότι πρόκειται για τη συνέχεια ενός πολέμου γύρω από το άθλημα που βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία χρόνια.

« Στις Σέρρες όταν έγινε αυτή η μοναδική πίστα οι κάτοικοι δεν την ήθελαν. Αν τους ρωτήσετε τώρα, θα σας πουν ότι ζουν από αυτή. Δυστυχώς τα μυαλά ορισμένων είναι πολύ πίσω σε αυτό το θέμα. Δεν το καταλαβαίνουν ότι είμαστε αθλητές, ότι έχουμε το ίδιο δικαίωμα με έναν αθλητή μπάσκετ ή ποδοσφαίρου. Δεν κατανοούν ορισμένοι ότι μέσα από τέτοιες διοργανώσεις έρχονται πάρα πολλά λεφτά στο νησί.

Το ότι μας παραδίδουν τα πολιτικά αεροδρόμια νομίζουμε ότι κάτι σημαίνει. Για να γίνει αυτή η διοργάνωση έρχεται η Ομοσπονδία και ελέγχει τα πάντα από κάγκελα, μέτρα προστασίας, μέχρι μέσα πυρόσβεσης», εξηγεί ο κ. Νεαμονίτης

Παράλληλα ο ίδιος έθεσε και το ζήτημα της ασφάλειας στους δρόμους, σημειώνοντας ότι με τη δημιουργία πιστών προπόνησης θα μειωθούν και τα τροχαία στην άσφαλτο.

«Ο Δήμος στη Ζάκυνθο φρόντισε να φτιάξει μία εξαιρετική πίστα στους ανθρώπους γιατί πολλοί σκοτώνονταν μέσα στο δρόμο. Στη Χίο που το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο, τι κάνουμε; Δεν μπορεί να πεις στον άλλον να αλλάξει χόμπι. Εμάς αυτό είναι το χόμπι μας.

Εμείς για να πάμε σε έναν αγώνα στην Αθήνα, πρέπει να ανέβουμε και να φάμε τα μούτρα μας στο «18». Αυτό το ξέρουν όλοι. Είναι κρίμα τα νιάτα να σβήνουν πάνω στο δρόμο», σημείωσε ο Λ. Νεαμονίτης, ενώ προανήγγειλε τη δημιουργία αντίστοιχης οργανωμένης πίστας στη θέση Σαλάγωνα των Ολύμπων, όπου ο ΑΣΑΧ ενοικιάζει δημοτική έκταση 35 στρεμμάτων. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ