11.11.2012 22:29

Τα μηνύματα της πολιτικής και θρησκευτικής ηγεσίας για την 11η Νοεμβρίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Κ. ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗΣ:

«Μας ενώνουν η ιστορία και η ανάγκη για καλύτερο μέλλον»

 « Είναι μέρα μνήμης, τιμής, περισυλλογής. Με πολύ περηφάνια καμαρώσαμε τα νέα παιδιά της πατρίδας μας, καμαρώσαμε τους στρατιωτικούς, τους αξιωματικούς μας, άνθρωποι που με την παρουσία τους και το βλέμμα τους στέλνουν ένα μήνυμα πραγματικά ελπιδοφόρο.  Η σημερινή (σ.σ. χθεσινή) μέρα είναι το επιστέγασμα μιας προσπάθειας που όλοι μαζί οι Έλληνες καταβάλουμε και θα καταβάλλουμε καθημερινά, να ξεπεράσουμε τα προβλήματα και με ενότητα να βαδίσουμε προς το μέλλον. Τίποτα δε μας χωρίζει. Αντίθετα μας ενώνει η ιστορία και η ανάγκη να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον. Γι αυτό πρέπει να είμαστε όλοι μαζί».

 

Ν. ΓΙΑΚΑΛΗΣ:

«Είχαμε Βενιζέλο – Κουντουριώτη»

 «Πριν 100 χρόνια η Ελλάδα ήταν τυχερή, γιατί είχε κυβερνήτη- πρωθυπουργό το μεγάλο εθνάρχη Ελ. Βενιζέλο και παράλληλα στο Ναυτικό ήταν ο μεγάλος ναύαρχος Π. Κουντουριώτης. Χάρη σε αυτούς τους δυο αλλά και στους ναύτες, στους αξιωματικούς και στους πολίτες της Χίου που έπεσαν για την πατρίδα, σήμερα εμείς είμαστε ελεύθεροι».

 

Κ. ΓΑΝΙΑΡΗΣ:

«Αντλούμε διδάγματα»

«Ήταν μια ημέρα μνήμης, αντάξια των προγόνων μας κι αντάξια της ελευθερίας που μας χάρισαν. Από αυτή τη μέρα, από τα κατορθώματα και τα ηθικά διδάγματα εκείνης της εποχής μπορούμε να αντλήσουμε διδάγματα, έννοιες, ιδέες, ώστε να αντιμετωπίσουμε τις σημερινές δύσκολες οικονομικές καταστάσεις. Νομίζω ότι ο ελληνισμός μπορεί και θα τα βγάλει πέρα».

 

Π. ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗΣ:

«Ημέρα ορόσημο για τα νησιά του Β. Αιγαίου»

«Είναι ευκαιρία να κάνουμε ένα καινούργιο ξεκίνημα, για μια καινούργια πατρίδα, για μια αναδιοργάνωση του κράτους. Να ξεφύγουμε από τα τετριμμένα, τα σημερινά, να μπούμε  σε μια πορεία για να μπορέσουμε να χτυπήσουμε την ανεργία και τη φτώχεια η οποία δέρνει τον ελληνικό λαό. Πιστεύω ότι ειδικά για τα νησιά του Β. Αιγαίου αυτή η μέρα είναι ορόσημο. Όλοι μαζί μπορούμε να το πετύχουμε».

 

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΙΟΥ ΜΑΡΚΟΣ:

«Ευτυχισμένος»

 «Όλβιος όστις ιστορίης έσχε μάθησιν, δηλαδή ευτυχισμένος όποιος γνωρίζει την ιστορία».

 

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΙΛΛΙΠΩΝ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ:

«Με συνείδηση μνήμης»

 «Για το νησί χαρά για όλους που το υπηρετούν και προσφέρουν, για όσους το αγαπούν και είναι πάρα πολλοί και για όσους κατ’ ανάγκη έφυγαν αλλά δεν το λησμονούν. Χρόνια Πολλά σε όλους, να χαιρόμαστε με ευγνωμοσύνη, με συνείδηση μνήμης και τιμής σε εκείνους που μας τη χάρισαν. Έχω ζωντανές τις θετικές μνήμες. Μιλώ για το νησί, λαχταρώ το νησί και δε λησμόνησα τίποτα από εκείνα που χαρακτηρίζουν το νησί μας».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ