30.11.2012 18:00

Τα Χριστούγεννα της κρίσης στη Χίο

ΤΑ ΛΑΜΠΙΟΝΙΑ ΦΕΥΓΟΥΝ, Η ΦΑΤΝΗ ΕΡΧΕΤΑΙ

Τα φωτάκια σε όλη την πόλη, οι φωτεινές κάθε λογής γιρλάντες και οι στολισμοί ανήκουν στο παρελθόν. Τα φετινά Χριστούγεννα κατά το σχεδιασμό του Δήμου Χίου, θα είναι λιτά, προσαρμοσμένα στα οικονομικά δεδομένα της εποχής. Θα στερούνται λάμψης και πολυτέλειας και θα μας επιστρέφουν στις… ρίζες μας, αν αυτό μπορεί να πει κάποιος με την σκέψη της δημοτικής αρχής να διαμορφώσει έτσι ένα κομμάτι της πλατείας που να θυμίζει… φάτνη.
Η επίβλεψη της κατασκευής έχει ήδη ανατεθεί στη Τεχνική υπηρεσία. Η φάτνη θα τοποθετηθεί στην πλατεία Βουνακίου ανάμεσα στα δυο περίπτερα από την πλευρά του κτιρίου της Περιφερειακής Διοίκησης και σύμφωνα με το προσχέδιο θα αποτελείται από ένα ξύλινο σπιτάκι (που έχει ήδη τοποθετηθεί από χθες στην πλατεία) που με τις κατάλληλες προσθήκες θα μεταμορφωθεί σε… φάτνη.
Η έκπληξη και το διαφορετικό της φετινής φάτνης είναι πως θα «κατοικείται» από αληθινά ζωάκια κυρίως προβατάκια που θα τα φέρουν οι κτηνοτρόφοι για τις μέρες των γιορτών και γύρω από αυτό το σύνολο θα είναι το φετινό σημείο αναφοράς των Χριστουγέννων στην πόλη μας.
«Τα φετινά Χριστούγεννα δε θα έχουμε το στολισμό που είχαμε τις προηγούμενες χρονιές, στα πλαίσια των περικοπών. Θα μπουν φωτάκια μόνο στις εισόδους της πόλης, στου Βαξάλη και στο Βαρβάσι και τα χωριά θα στολιστούν όπως στολίζονταν μέχρι τώρα, με ότι λαμπιόνια κ.λπ. έχουν. Το μόνο διαφορετικό που θα προστεθεί θα είναι η φάτνη με τα ζωάκια στην πλατεία όπου θα μπορούν να φωτογραφηθούν οι γονείς με τα παιδιά τους», δήλωσε στον «π» ο Π. Λαμπρινούδης.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ