16.9.2015 18:49

Τα ΕΛΤΑ τίμησαν το «Ίδρυμα Μαρία Τσάκος» και τον Οικουμενικό Πατριάρχη

ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΩΝ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ

Σε μια ιδιαίτερη κίνηση με συμβολικό χαρακτήρα ουσιαστικής τιμής στην προσφορά του ιδρύματος «Μαρία Τσάκος» και στην Μαθητική Στέγη Καρδαμύλων, προχώρησαν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία εκδίδοντας σειρά γραμματοσήμων αφιερωμένα στο έργο που επιτελούν τα δύο ιδρύματα.

Τα τρία γραμματόσημα φέρουν αντίστοιχες τις εικόνες των κτιρίων που φιλοξενούν τις δράσεις. Στα δύο εικονίζεται το Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» στην πρόσοψή του και φωτισμένο τη νύχτα και στο άλλο η Μαθητική Στέγη Καρδαμύλων.

Τα γραμματόσημα παρουσιάστηκαν την Κυριακή το βράδυ, όταν το Ίδρυμα και η οικογένεια του καπετάν Παν. Τσάκου παραχώρησαν δείπνο προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο οποίος περιηγήθηκε και στην έκθεση που φιλοξενεί θα φιλοξενεί το Ίδρυμα έως τις 28 Οκτωβρίου με θέμα τα Εκκλησιαστικά Έργα στην Νεοελληνική Ζωγραφική.

Μάλιστα ο καπετάν Παναγιώτης, στον φάκελο που προσέφερε στους καλεσμένους με την τιμητική σειρά γραμματοσήμων, ανέφερε τα παρακάτω: «Με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζω την έκδοση από τα ΕΛΤΑ συλλεκτικών γραμματοσήμων με θέμα το Ίδρυμα μας, που πραγματοποιείται με την ευκαιρία της επίσκεψης στη Χίο της Αυτού Θειωτάτης Παναγιότατος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Η Αγιοτόκος μυροβόλος και μαρτυρική Χίος, με το δάκρυ του μαστιχοφόρου σχίνου της να την καθαγιάζει και το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου Πελάγους να την αγκαλιάζει, υποδέχεται τον Παναγιότατο Πατριάρχη αξαιτούμενη την ευλογία Του για κάθε πρόοδο και προκοπή.

Η επίσκεψη του Παναγιωτάτου στην έδρα του Ιδρύματός μας – Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» - Δειθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης- αλλά και στην γενέτειρα της οικογένειάς μου, τα Καρδάμυλα, αποτελεί για μένα, την οικογένειά μου και όλους τους συνεργάτες μας, εν πλω και στη στεριά, ανεπανάληπτη ιστορική στιγμή και μας περιποιεί ιδιαίτερη τιμή.

Το Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» έχει σαν όραμα την διατήρηση της ναυτικής παράδοσης και κληρονομιάς, την στήριξη πρωτοβουλιών κοινωνικής ευθύνης για την βελτίωση της ζωής των συνανθρώπων μας, την συμβολή στην πολιτισμική ανέλιξη της Χώρας, την προώθηση εθελοντικών και φιλανθρωπικών δραστηριοτήτων και την προσφορά μέσω του «Σπιτιού της Μαρίας» στα Καρδάμυλα, σε πολλά υποσχόμενους Ελληνόπαιδες, ευκαιριών να αριστεύσουν και προοδεύσουν στη ζωή. Και όλα αυτά από τους καρπούς που μας προσφέρει η θάλασσα και οι άνθρωποι της». 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ