20.5.2015 17:57

Τα βρίσκουν με το δασαρχείο

ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ ΟΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

Μια καλή ευκαιρία να εξομαλυνθούν οι σχέσεις των βορειοχωρούσων με το δασαρχείο, που μέχρι πρότινος τραβούσαν τον ανήφορο, αποτέλεσαν οι επισκέψεις ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης των κατοίκων σχετικά με την αντιπυρική περίοδο, που ήδη πραγματοποιούνται από την Κυριακή με πρωτοβουλία της πολιτικής προστασίας του Δήμου Χίου.

Η πρωτοβουλία για ενημέρωση των κατοίκων της Αμανής πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Μαΐου έχοντας μεγάλη απήχηση ενώ χθες Τρίτη, η Ομάδα ενημέρωσης επισκέφθηκε τα χωριά πέριξ του Πελινναίου και την ερχόμενη Κυριακή 24 Μαΐου τα χωριά της νότιας Χίου.

«Στα χωριά ειδοποιήθηκαν οι πρόεδροι κι εκείνοι με τη σειρά τους ενημέρωσαν για την πραγματοποίηση των συναντήσεων. Η συμμετοχή του κόσμου είναι ικανοποιητική και ανάλογη με τον πληθυσμό του κάθε χωριού. Στη Βολισσό είχε τον περισσότερο κόσμο», ανέφερε στον «π» ο υπεύθυνος πολιτιστικής προστασίας του Δήμου Χίου, Γ. Ζώας.

Οι συναντήσεις γίνονται με τη συμμετοχή εκπροσώπων από την Ιερά Μητρόπολη Χίου, την Αστυνομική Διεύθυνση Χίου, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου, τη Διεύθυνση Δασών Χίου και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας.

Στο επίκεντρο το δασαρχείο

Τα παράπονα τους στο δασαρχείο, από τον τρόπο λειτουργίας του και τις απαγορεύσεις του, εξέφρασαν οι βορειοχωρούσοι. Εκείνο όμως που διαφάνηκε ήταν η διάθεση του κ. Μπέλλα για συνεργασία και συνεννόηση. «Μιλώντας με τους κατοίκους των χωριών, ο κ. Μπέλλας εξηγούσε πως γίνεται η διαδικασία. Πού επιτρέπεται να καίνε που απαγορεύεται ενώ παράλληλα τους είπε ότι υπάρχει η δυνατότητα αν μαζεύονται πολλές αιτήσεις να ανεβαίνει το δασαρχείο στα χωριά και να βοηθά. Είναι πολύ θετικό αυτό σαν εξέλιξη», κατέληξε ο κ. Ζώας.

Εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των κατοίκων του νησιού σε θέμα που σχετίζονται με την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης με διοργανωτές τον Δήμο και την Περιφερειακή Ενότητα Χίου. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ