5.10.2012 20:15

Συνεργαζόμενοι για μία καλύτερη Χίο

AΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ «ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΚΟΣ»

Σειρά προσωπικοτήτων από το χώρο της πολιτικής και της επιστήμης θα καταθέσει τις απόψεις της στο Συνέδριο που διοργανώνει το Ίδρυμα «Μ. Τσάκος» το διήμερο 15 και 16 Οκτωβρίου. Από τις διεθνείς προσωπικότητες ξεχωρίζει η παρουσία του πρώην προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γ. Βασιλείου και του εκπροσώπου του Γ. Γραμματέως Ηνωμένων Εθνών, Johann Georg Goldammer.
Η 1η Συνεδρία με θέμα « Η Χίος και οι πυρκαγιές» θα έχει πρόεδρο την Μαρία Τσάκου – Κουϊμάνη και ομιλητές, μεταξύ άλλων, τον πρόεδρο της Ε.Μ.Χ., τον διευθυντή Καρδιολογικής της «Ευρωκλινικής», Δημ. Ρίχτερ, και την πρόεδρο των αρχιτεκτόνων Χίου, Άννα Φύκαρη.
Η 2η Συνεδρία με θέμα «Επιστημονική θεώρηση/προσέγγιση στις πυρκαγιές: H περίπτωση της Χίου» θα έχει πρόεδρο τον ακαδημαϊκό Χρ. Ζερεφό και ομιλητές καθηγητές των Πανεπιστημίων Αθηνών και Αιγαίου.
Ο κ. Ζερεφός θα προεδρεύσει και της 3ης Συνεδρίας με θέμα: «Μέτρα αποκατάστασης των πυρκαγιών της Χίου», με ομιλητή, μεταξύ άλλων, τον διευθυντή του «National Geographic», Νίκο Μάργαρη.
Η 4η και τελευταία Συνεδρία, που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη μέρα, με θέμα: «Απάντηση στις πυρκαγιές στο μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο μέλλον», περιλαμβάνει ως ομιλητές, μεταξύ άλλων, εκπρόσωπο του Υπουργείου Ανάπτυξης και τον ισραηλινό καθηγητή Πανεπιστημίου  Leah Wittenberg.
Ιδιαίτερη βαρύτητα από τους διοργανωτές δίνεται στην άμεση έκδοση συμπερασμάτων, τα οποία αναμένεται να εξαχθούν στην καταληκτική Συνεδρία. Λίγο πριν το τέλος θα απονεμηθούν έπαινοι σε εθελοντές που συμμετείχαν στο έργο κατάσβεσης των πυρκαγιών. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ