6.6.2016 12:35

Συναποφασίζουν για το μέλλον των γηπέδων

ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Έπειτα από ένα χρόνο σχεδιασμού, η ώρα της συνδιαχείρισης των γηπέδων από τα αθλητικά σωματεία και το Νομικό Πρόσωπου του Δήμου έφθασε.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Π. Καμπούρης θα εισηγηθεί την παραχώρηση όλων των γηπέδων και των αθλητικών εγκαταστάσεων του νησιού στο Ν.Π.Δ.Δ..

Τι προβλέπεται

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό τα γήπεδα της πόλης, τα κλειστά γυμναστήρια του κέντρου και των Καμποχώρων αλλά και το Ιωνικό θα περάσουν στην κυριότητα του Νομικού Προσώπου το οποίο θα είναι υπεύθυνο για τη διαχείρισή τους.

Σε ότι αφορά στα περιφερειακή γήπεδα, εκεί θα υπάρξει συνδιαχείριση των αθλητικών δομών με τα σωματεία που κάνουν χρήση των χώρων, τουλάχιστον στο κομμάτι του λογαριασμού ρεύματος.

Όπως εξήγησε ο κ. Καμπούρης για πρώτη φορά θα τεθεί το πλαίσιο για τη λειτουργία των γηπέδων, όπως για παράδειγμα το ωράριο λειτουργίας τους καθώς και η χρήση τους. «Θα πρέπει να δούμε πως θα λειτουργήσουν αυτοί οι χώροι. Αυτό που έχουμε σκεφτεί είναι να αναλάβει το Νομικό Πρόσωπο τα κόστη συντήρησης και αναβάθμισης των γηπέδων και των αθλητικών εγκαταστάσεων και τα σωματεία να συνεπικουρούν στο κομμάτι των λογαριασμών του ρεύματος. Αυτό  σημαίνει ότι για κάθε γήπεδο ξεχωριστά θα καθορίσουμε ένα συγκεκριμένο ποσό λογαριασμού ρεύματος που θα πληρώνει το Νομικό Πρόσωπο. Εάν αυτό το ποσό ξεπεραστεί τότε θα το πληρώνει το αθλητικό σωματείο που κάνει χρήση», ανέφερε στον «π» ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου.

Ο ίδιος μάλιστα προανήγγειλε την αναβάθμιση του γηπέδου του Κοφινά με την παραγγελία και τοποθέτηση νέου χλοοτάπητα, ενώ ευχαρίστησε τα σωματεία της περιοχής καθώς δέχτηκαν στο γήπεδό τους άλλα σωματεία ώστε να υπάρξει αποσυμφόρηση του Δημοτικού Σταδίου Χίου. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ