3.10.2012 17:54

Συμφωνία Grimaldi - ΝΕΛ για Αδριατική και στο βάθος… τα δρομολόγια στο Αιγαίο

ΠΙΘΑΝΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΤΗΣ GRIMALDI ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ταράζει τα νερά στην Αδριατική η στρατηγικής σημασίας συμφωνία συνεργασίας μεταξύ του ιταλικού ομίλου Grimaldi Lines και της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου (NEL Lines) από την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου.

 

Όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση οι δυο ακτοπλοϊκές εταιρείες συμφώνησαν τη δρομολόγηση δύο υπερσύγχρονων πλοίων ro/pax του «Sorrento» και του «Florencia» που κατασκευάστηκαν το 2003 και το 2005 αντίστοιχα στη γραμμή Πάτρα, Ηγουμενίτσα, Πρίντεζι.

 

Από το Μπρίντεζι θα υπάρχουν καθημερινές αναχωρήσεις. Ειδικότερα από Δευτέρα έως Σάββατο τα πλοία θα αναχωρούν στις 19.00 και θα φτάνουν στην Ηγουμενίτσα την επόμενη ημέρα στις 04.00 και την Κυριακή η ώρα αναχώρησης από την Ιταλία θα είναι στις 13.00 και η άφιξη στην Ηγουμενίτσα στις 22.00.

 

Μάλιστα προκειμένου να προωθήσουν την νέα συνεργασία προσφέρουν έκπτωση 100 ευρώ επί της κανονικής τιμής για την μεταφορά φορτηγών ή τρέϊλερ για την οποία γίνει κράτηση από 3 έως 9 Οκτωβρίου.

 

Η συμφωνία που υπεγράφη την περασμένη εβδομάδα στη Νάπολη, μεταξύ του Διευθύνοντος Συμβούλου της NEL Γιάννη Αβραντίνη και του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της  Grimaldi, Εμμάνουελ Γκριμάλντι, προβλέπει  καθημερινά δρομολόγια από τα δύο πλοία  στη συγκεκριμένη γραμμή, για τη μεταφορά επιβατών, αλλά και κάθε είδους υλικού αυτοκίνητα, ημιφορτηγά, εμπορεύματα.

 

Τα δυο πλοία μπορούν να μεταφέρουν με ταχύτητα 23 κόμβων, πάνω από 950 επιβάτες το καθένα, ενώ οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν ήδη ειδική έκπτωση από αύριο σε κάθε φορτηγό ή ρυμουλκούμενο, προκειμένου να πείσουν  νέους πελάτες να χρησιμοποιούν την υπηρεσία.

 

Η ΝEL Lines πάντως έχει μεγάλο κομμάτι στην πίτα της Αδριατικής ειδικά στη μεταφορά προϊόντων από την Ηγουμενίτσα προς το Μπάρι, καθώς διακινεί με τα πλοία της περίπου 6.000 φορτηγά το μήνα, ενώ έχει ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα αντιπροσώπων στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή

 

Στο πλαίσιο  της συνεργασίας τους, οι δύο εταιρείες επίσης δεσμεύθηκαν επίσης να αναπτύξουν επιπλέον χωρητικότητα στα πλοία στη γραμμή

Μπρίντιζι - Ελλάδα ιδιαίτερα του καλοκαιρινούς μήνες με τη δρομολόγηση  επιπλέον σύγχρονων πλοίων για την εξυπηρέτηση των τουριστών.

 

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι δύο εταιρείες δεν αποκλείεται να επιδιώξουν επιπλέον συνεργασία και σε γραμμές του Αιγαίου.

 

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ