22.10.2015 18:08

Συμβαίνουν και αυτά...

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΑΝ ΕΞΟΧΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΑ ΓΡΙΔΙΑ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΚΟΥΒΕΡΤΕΣ, ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ

Το εξοχικό του ορθάνοιχτο βρήκε συμπολίτης μας στα Γρίδια, με παραβιασμένη την είσοδο και ελαφρώς ανάστατο εσωτερικά πριν από λίγες ημέρες.

Όπως δηλώνει στον «π» η έκπληξή του ήταν μεγάλη, αφενός γιατί η εικόνα που αντίκρισε ήταν ανησυχητική, αφετέρου γιατί το πρόβλημα δεν προέκυψε από διαρρήκτες όπως αρχικά σκέφθηκε, αλλά από πρόσφυγες που γύρευαν τα απολύτως απαραίτητα προκειμένου να προστατευθούν μέχρι να έρθει κάποια βοήθεια. «Η πόρτα ήταν σπασμένη και από μέσα δεν φαίνονταν να λείπει τίποτα. Το μόνο που πήραν οι άνθρωποι μαζί τους ήταν κάποια μπισκότα, φούτερ και κουβέρτες, προφανώς για σκεπαστούν επειδή θα ήταν βρεγμένοι», αναφέρει στον «π».

Το κόστος της ζημιάς ο ιδιοκτήτης δεν το υπολογίζει άμεσα. Δεν είναι αυτό η κορυφή του παγόβουνου των περιστατικών που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα. Θέτει όμως άλλες διαστάσεις ιδιαίτερα σημαντικές. «Δεν είναι η ζημιά. Θα τη φτιάξω, θα την παλέψω, θα την πληρώσω με τα χίλια ζόρια. Είναι η αίσθηση που σου μένει ότι η περιουσία σου δεν προστατεύεται από το κράτος, δεν φυλάσσεται. Πως μπορώ να είμαι σίγουρος ότι αυτό δεν θα ξαναγίνει και οι προθέσεις θα είναι διαφορετικές μια άλλη φορά; Γνωρίζουν ότι στις παραλίες βγαίνει κόσμος καθημερινά, τα σπίτια όμως αυτά είναι απροστάτευτα».

Ο ιδιοκτήτης ενημέρωσε το Λιμεναρχείο, την Αστυνομία και το Δήμο Χίου. Όλοι δήλωσαν αναρμόδιοι για την... φύση του περιστατικού. «Δεν τα βάζω με τους δύσμοιρους τους ανθρώπους που φεύγουν από την άκρη του κόσμου και έρχονται εδώ. Όμως γιατί δεν προστατεύονται οι κατοικίες μας; Πριν από λίγες μέρες μια άλλη φουρνιά προσφύγων άναψε φωτιά για να ζεσταθεί. Ευτυχώς που δεν φύσαγε... Θα είχε κατακαεί όλη πλαγιά. Πως να ξέρω ότι η επόμενη φωτιά που θα βάλουν για να ζεσταθούν δεν θα είναι η αυλή μου και οι συνέπειες αν πάει κάτι στραβά διαφορετικές; Αισθάνομαι ότι δεν προφυλασσόμαστε. Η πολιτεία, οι φορείς, ο Στρατός ακόμη, δεν παίρνουν κάποια μέτρα φύλαξης στις παραλίες που γνωρίζουν ότι βγαίνει κόσμος», δηλώνει κατηγορηματικά.

Ψάχνει και ψάχνεται

Ο ιδιοκτήτης είναι αποφασισμένος να ψάξει να δει τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις. «Έβαλα δικηγόρο να βρει τι συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις. Θα απευθυνθώ και στον Συνήγορο του Πολίτη προκειμένου να μάθω πως καλύπτομαι και από ποιον σε μια άλλη ζημιά μεγαλύτερη από αυτή που συνέβη. Ακόμη και το χιλιάρικο που θα δώσω για νέα πόρτα είναι έξοδο υπέρογκο στις συνθήκες τις σημερινές. Ο Δήμος δεν ξέρει, η Περιφέρεια δεν ξέρει, το Λιμεναρχείο δεν ξέρει... Ποιος με καλύπτει και πως» αναρωτιέται.

Υπάρχει απάντηση; 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ