6.4.2016 10:55

Συγκέντρωση και αντισυγκέντρωση για το μεταναστευτικό

Η ΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟ «ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ» ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΚΡΥΦΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ»

Στα δύο με αφορμή το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα βρίσκεται η Χίος. Στις 7 σήμερα το απόγευμα, κι ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο θα συνεδριάζει για τις τελευταίες εξελίξεις στο νησί, στην Πλατεία Βουνακίου διοργανώνονται δύο διαφορετικές συγκεντρώσεις.

Η πρώτη αφορά διαδικτυακό κάλεσμα πολιτών για το «λαθρομεταναστευτικό», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται. «Χιώτη και Χιώτισσα, φτάνει πια. Πρέπει όλοι μαζί να αντιδράσουμε γι αυτά που συμβαίνουν στον τόπο μας», αναφέρει το διαδικτυακό κάλεσμα, συνοδευόμενο από εικόνες του λιμανιού αλλά και του ξυλοδαρμού των κατοίκων των Ταμπάκικων από τα ΜΑΤ.

Η δεύτερη συγκέντρωση, διοργανώνεται την ίδια ώρα επίσης στην Πλατεία Βουνακίου από την Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Χίου. «Οι απελάσεις είναι ντροπή. Ναι στην αλληλεγγύη, όχι στα κέντρα κράτησης, τις απελάσεις και τον κρυφό ρατσισμό», αναφέρεται στο κάλεσμα. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ