14.2.2022 14:23

Συντονιστική Επιτροπή- Κάλεσμα σε παγχιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 23 Φλεβάρη

Με την απόφαση της Π.Ε. Χίου για κινητοποίηση στις 23 Φλεβάρη συστρατεύεται η Συντονιστική Επιτροπή Αιρετών και Κατοίκων της Χίου, απευθύνοντας κάλεσμα για συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Βουνακίου.

Αναλυτικά αναφέρει:

Καλούμε όλους του κατοίκους του νησιού μας, τον Δήμο, τα τοπικά συμβούλια, τους συνδικαλιστικούς και μαζικούς φορείς όλων των κλάδων, τα πολιτιστικά σωματεία, σε Παγχιακή συγκέντρωση σε συντονισμό με τους κατοίκους της Λέσβου και την περιφέρεια Β.Αιγαίου στον κοινό μας αγώνα, στις 23 Φλεβάρη στην πλατεία Βουνακίου και ώρα 12:00 το μεσημέρι. 

Τους καλούμε όλους να βγάλουν ανακοινώσεις συμμετοχής στο συλλαλητήριο. Διατρανώνουμε τη θέλησή μας ενάντια στις καταστροφικές πολιτικές της κυβέρνησης και της ΕΕ. 

Λέμε ένα δυνατό Όχι στην κρατική τρομοκρατία και στον κυβερνητικό αυταρχισμό! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: 

• Καμιά δομή «φιλοξενίας – φυλακή» στα νησιά μας. Να κλείσουν όλες οι υπάρχουσες. Ούτε στο Θόλος, ούτε στην ΒΙΑΛ ούτε πουθενά πάνω στο νησί. Μόνο μία εγκατάσταση καταγραφής και ταυτοποίησης σύμφωνα με τις αποφάσεις του Δημοτικού και του Περιφερειακού Συμβουλίου.

• Τα χρήματα που προορίζονται για τις υπερδομές-φυλακές, να δοθούν στην πραγματική ανάπτυξη των νησιών με έργα υποδομών.

• Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις εναντίον όσων αγωνίστηκαν και κατά την εισβολή των ΜΑΤ στα νησιά μας Χίο και Λέσβο και οι πρόσφατες με την απόβαση που επιχειρήθηκε την μέρα των Θεοφανείων.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ