10.2.2022 18:26

Συντονιστική Επιτροπή Αιρετών: "Θα είμαστε στο Θόλος, θα είμαστε στη ΒΙ.ΑΛ., θα είμαστε παντού"

Ο τόπος μας ζει πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Ποτέ στο παρελθόν, με εξαίρεση τις πιο σκοτεινές σελίδες της ιστορίας της Ελλάδας, δεν είχαμε δει ποινικές διώξεις με κριτήριο την πολιτική, αυτοδιοικητική ή συνδικαλιστική ιδιότητα και την πολιτική τους τοποθέτηση.

Ποτέ δεν είχαμε ζήσει την εργαλειοποίηση της προκαταρκτικής εξέτασης και των διωκτικών Αρχών στην προσπάθεια επιβολής μίας θέσης, στην οποία αντιτίθεται το σύνολο της τοπικής κοινωνίας.

Η δίωξη των Χιωτών για την επιδρομή των ΜΑΤ στη Χίο και για τα γεγονότα των Θεοφανείων έχουν ονοματεπώνυμο.

 Ποιος αποφασίζει ότι η παρουσία στην ειρηνική λαϊκή διαμαρτυρία αιρετών, συνδικαλιστών , πολιτών ακόμη και του τοπικού βουλευτή τελεί υπό ποινική διερεύνηση; 

Ποιος αποφασίζει ποιοι είναι υπό διερεύνηση και ποιοι δεν είναι και υπό ποια κριτήρια; 

Αντιλαμβάνεστε σε ποια ολισθηρή οδό βαδίζετε; 

Ποιος βρίσκεται πίσω από το γεγονός οτι οι άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι έσπασαν, χτύπησαν, έριξαν ληγμένα χημικά και εξύβρισαν το σύνολο της τοπικής κοινωνίας, δεν έχουν οδηγηθεί επί δύο και πλέον έτη ενώπιον της Δικαιοσύνης;

 Ποιος μεταφέρει την πολιτική αντιπαράθεση σχετική με την κατασκευή των υπερδομών στα νησιά , εντός μιας προκαταρκτικής διαδικασίας διερεύνησης ανύπαρκτων αδικημάτων; 

Η τρομοκρατία την οποία μετέρχεται η κυβέρνηση για να κάμψει το ηθικό το δικό μας, το ηθικό του Χιώτικου λαού, όχι απλά θα πέσει στο κενό, αλλά θα μας ατσαλώσει στην προσπάθεια μας για ένα διαφορετικό αύριο από αυτό που μας επιφυλάσσει ο Υπουργός Μετανάστευσης και οι τοπικοί συνοδοιπόροι του!

 Η κρατική τρομοκρατία που εφαρμόζουν , μας ενώνει ακόμα περισσότερο, μας πεισμώνει στον αγώνα μας, μας πείθει για το δίκιο μας ,που είναι δίκιο όλων των Χιωτών για αυτό και δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω ,για αυτό και δεν πρόκειται ποτέ να γίνουν οι υπερδομές φυλακές που σχεδιάζουν οι ίδιοι με τους Ευρωπαίους εταίρους τους , για να εγκλωβίζουν τα όνειρα των συμπατριωτών μας και των προσφύγων μεταναστών .

 Είμαστε εδώ κύριοι της κυβέρνησης και κύριε υπουργέ , είμαστε και στο Θόλος και στη ΒΙΑΛ και όπου χρειαστεί, γιατί αυτό είναι το χρέος μας προς το νησί και προς τα παιδιά μας . Ο,τι δεν καταφέρατε με την εισβολή και τη βία των ΜΑΤ ,νομίζετε ότι θα το καταφέρετε με τις δικαστικές και εν πολλοίς πολιτικές δίκες; Πλανάστε πλάνην οικτρά και θα το καταλάβετε πολύ σύντομα .

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ