14.6.2022 17:15

Συνεδρίαση ΔΣ του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου

Οι αποφάσεις και τα θέματα που συζητήθηκαν

Την Κυριακή 12 Ιούνη 2022 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου αφού έγινε παρουσίαση της πολιτικής κατάστασης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωματείου:

«Αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

1. Το Σωματείο μας να συμμετέχει στην Πανελλαδική Σύσκεψη του ΠΑΜΕ στις 18 και 19 Ιούνη που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα. Πρόκειται για μια διαδικασία που θα ανεβάσει την οργάνωση των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων, μεταφέροντας την μεγάλη εμπειρία που έχει συγκεντρωθεί από τους τεράστιους αγώνες των εργαζομένων στην efood, COSCO, πετρέλαια και λιπάσματα Καβάλας, στους οικοδόμους, στη ΛΑΡΚΟ και πολλούς άλλους μικρούς και μεγάλους. 

2. Να ενημερώσουμε εκ νέου τους συναδέλφους στα s/m που αυτή την περίοδο αλλάζουν ή πρόκειται να αλλάξουν εργοδότη για τα δικαιώματά τους και να επικοινωνήσουν μαζί μας για οποιοδήποτε θέμα. Εννοείται ότι οποιαδήποτε ενημέρωση παρέχεται δωρεάν ακόμα κι αν δεν είναι μέλη του Σωματείου.

3. Να δημοσιοποιηθεί ανακοίνωση στήριξης στον αγώνα των εργαζόμενων της ΛΑΡΚΟ, που η κυβέρνηση με την τροπολογία που ψηφίζει σήμερα στη Βουλή τους απολύει όλους και πουλάει την επιχείρηση. 

4. Να συμμετέχουμε στην Πανελλαδική δράση αναπηρίας για τα σοβαρά ζητήματα του ΚΕΦΙΑΠ το Σάββατο 18 Ιούνη 2022

Επίσης συζητήθηκαν τα θέματα:

1. Τα νέα προβλήματα που δημιουργούνται στο νοσοκομείο με τον αξονικό τομογράφο που βγήκε εκτός λειτουργίας. 

2. Τις καταγγελίες συναδέλφων ότι τη μέρα του Αγίου Πνεύματος που εμπορικά καταστήματα παρέμειναν κλειστά με απόφαση του Συλλόγου Εμπόρων, πολλοί εργοδότες χρέωσαν άδεια τους εμποροϋπαλλήλους. Να θυμίσουμε ότι την άδεια τη ζητάνε και την παίρνουν οπότε θέλουν οι εργαζόμενοι και όχι οι εργοδότες.

3. Για την πρακτική άσκηση των φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, των σπουδαστών σε ΙΕΚ και ΟΑΕΔ όπου οι φοιτητές θα πληρωθούν 293.60€ το μήνα από το Πανεπιστήμιο, ενώ για τους σπουδαστές δεν υπάρχει καμία υποχρέωση για μισθό. Πρόθεση του Σωματείου μας είναι να έρθουμε σε επαφή με τους πρακτικάριους, αλλά και με τους φοιτητικούς συλλόγους και τα αντίστοιχα σωματεία που θα δουλεύουν αναδεικνύοντας το θέμα».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ