8.6.2020 13:21

Σύλλογος Επαγγελματιών Καρφά: «Να δοθούν τα δημόσια έγγραφα για τη δομή καραντίνας»

Φωτογράφος : Μανώλης Λαγουτάρης | Intimenews.gr

Με δημόσια παρέμβασή του ο Σύλλογος Επαγγελματιών Καρφά, Αγίας Ερμιόνης και Μέγα Λιμνιώνα στηλιτεύει την καθυστέρηση, εκ μέρους του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου να παραχωρήσει τα δημόσια έγγραφα της σύμβασης, της απευθείας ανάθεσης ακινήτου για τη χρήση του ως δομής καραντίνας.

Ο Σύλλογος επισημαίνει μάλιστα ότι, έχει ζητήσει 2 φορές και συγκεκριμένα στις 29/4, 15/5 και 22/5 τα έγγραφα μέσα από πληρεξούσιο δικηγόρο, χωρίς ωστόσο αυτά να έχουν κατατεθεί.

«Τα δημόσια έγγραφα δεν είναι ιδιοκτησία κανενός ούτε και μπορούν να αποκρύπτονται. Η όλη μεθόδευση δημιουργεί προβληματισμό και ενισχύει την κοινή πεποίθηση περί αδιαφανών διαδικασιών που ακολουθήθηκαν», αναφέρει ο Σύλλογος.

Ακολουθεί η τελευταία επιστολή διαμαρτυρίας του εξουσιοδοτημένου δικηγόρου , προς το υπουργείο στις 22 Μαΐου :

"Aξιότιμοι κύριοι, 

Σε συνέχεια του κατωτέρω μηνύματός μου, διαμαρτύρομαι εντονότατα διότι, καίτοι παρήλθε διάστημα περίπου ενός μήνα από την κατάθεση της υπ' αριθ. 3853/2020 αιτήσεως που κατέθεσα στο Υπουργείο σας στις 27/4/2020 και της εν συνεχεία σχετικής επικοινωνίας, ως πληρεξούσιος Δικηγόρος του Σωματείου με την επωνυμία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΡΦΑ, ΑΓ. ΕΡΜΙΟΝΗΣ & ΜΕΓΑ ΛΗΜΝΙΩΝΑ» που εδρεύει στην Δημοτική Ενότητα Αγίου Μηνά του Δήμου Χίου, όχι μόνο δεν έχω λάβει τα αιτούμενα έγγραφα, αλλά δεν έχω λάβει, έστω, απάντηση της υπηρεσίας σας επί της αιτήσεώς μου. 

Επιφυλασσόμενος κάθε δικαιώματος των εντολέων μου, σας ζητώ όπως χωρίς άλλη καθυστέρηση μου αποστείλετε τα αναφερόμενα στην αίτηση μου έγγραφα. 

Με εκτίμηση, 

Γιάννης N. Δόμβρος

Δικηγόρος "

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ