3.1.2022 10:47

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών: «Καμία νέα δομή στα νησιά μας ούτε στο Θόλος, ούτε πουθενά»

Συνεχίζεται η πολιτική της κυβέρνησης και του Υπουργού Μετανάστευσης για τη δημιουργία υπερδομής στο Θόλος, η οποία θα οδηγήσει σε περαιτέρω εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών στη Χίο, παρά τις αλλεπάλληλες αντιδράσεις μας εδώ και δυο χρόνια. Είναι προκλητικό και το γεγονός ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να παίρνει μέρος σε πολεμικούς σχεδιασμός εκτός συνόρων, εμπλέκοντας τη χώρα μας σε επικίνδυνες περιπέτειες.

Θέλουν να μετατρέψουν το νησί μας σε φυλακή όπου θα εγκλωβίζονται ενήλικες και παιδιά, θύματα των πολέμων, των διεθνών ανταγωνισμών, των πολιτικών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Έχουμε ευθύνη ως εκπαιδευτικοί να αντισταθούμε και να παλέψουμε προς κάθε κατεύθυνση.

Όσο δε σταματούν οι πόλεμοι και οι ανταγωνισμοί για το μοίρασμα της πίτας τόσο θα υπάρχει προσφυγιά, μετανάστευση και εξαθλίωση. Τόσο θα συνεχίζονται τα κυκλώματα των διακινητών και τα ναυάγια στις θάλασσές μας.

Εναντιωνόμαστε στις πολιτικές που οδηγούν στην προσφυγιά, την εξαθλίωση και μετατρέπουν τους νησιώτες σε δεσμοφύλακες. Συνεχίζουμε τον αγώνα προκειμένου να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους.

Παλεύουμε για:

  • Καμία νέα δομή στα νησιά μας ούτε στο Θόλος ,ούτε πουθενά. Να κλείσει άμεσα η ΒΙΑΛ.

  • Να απεγκλωβιστούν με ευθύνη της κυβέρνησης άμεσα όσοι πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται στα νησιά μας προς τις χώρες τελικού προορισμού τους.

  • Να καταργηθεί η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και όσες άλλες συμφωνίες τους εγκλωβίζουν στα νησιά και τη χώρα.

  • Η κυβέρνηση να πιέσει για διαδικασίες ασύλου στην Τουρκία με ευθύνη του ΟΗΕ και της ΕΕ κι από κει να ταξιδεύουν με ασφάλεια στις χώρες τελικού προορισμού τους. Δε θέλουμε το Αιγαίο και τη μεσόγειο, θάλασσες νεκρών. Στα νησιά να γίνεται μόνο καταγραφή και ταυτοποίηση των προσφύγων – μεταναστών.

  • Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αιρετών και Κατοίκων της Χίου

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ