18.2.2022 10:14

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών: «Καμία δίωξη του αγώνα των νησιωτών»

Κάλεσμα για συμμετοχή στην Παγχιακή Κινητοποίηση της Τετάρτης

Ο σύλλογος Δασκάλων και Νηπ/γών Χίου «Αδαμάντιος Κοραής» καταδικάζει την ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης που επιχειρεί η κυβέρνηση δια των διωκτικών αρχών που καλούν σε προανάκριση για τα γεγονότα στο λιμάνι της Χίου με το πλοίο «Πελαγίτης» αιρετά στελέχη της Δημοτικής και Περιφερειακής διοίκησης, στελέχη της συντονιστικής επιτροπής αγώνα, εκλεγμένους σωματείων και μαζικών φορέων.

Ο αγώνας που έχει ξεκινήσει για τον απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών προς τις χώρες προορισμού τους, ενάντια στη δημιουργία κέντρων κράτησης της ΕΕ έχει αποτέλεσμα και μπορεί να εμποδίσει τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης. Γι’ αυτό για ακόμα μια φορά αξιοποιούνται οι διώξεις και η τρομοκρατία. Φαίνεται πως αυτή είναι η τακτική της κυβέρνησης, όταν πιέζεται από τους λαϊκούς αγώνες. Το είδαμε και στην ποινικοποίηση της απεργίας- αποχής στον κλάδο μας, όταν με τη συντριπτική πλειοψηφία του 99% οι εκπαιδευτικοί δώσαμε αγώνα ενάντια στην κατηγοριοποίηση των σχολείων μας. 

Σήμερα, η ίδια πολιτική που γεννά τον πόλεμο και τους ξεριζωμένους δίνει δεκάδες εκατομμύρια για να γίνει η φυλακή τους το νησί μας, για να φτιάξει βάσης του ΝΑΤΟ, να αγοράσει όπλα ώστε να είναι έτοιμη στα πολεμικά σχέδια που στήνουν οι «σύμμαχοι». Την ίδια ώρα μάλιστα δε δίνει δεκάρα για τα σχολεία, την υγεία και ξετινάζει την λαϊκή οικογένεια όταν οι τιμές στα είδη πρώτης ανάγκης έχουν φτάσει στα ύψη. 

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τους υπό δίωξη συμπατριώτες και στέλνουμε μήνυμα στην κυβέρνηση πως τίποτα δε θα μας σταματήσει. Στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε απαντάμε με μαζικές κινητοποιήσεις μέσα από τους Συλλόγους και τα σωματεία μας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς, ειδικά σε μια περίοδο αναβρασμού σε γειτονικές χώρες, όπου παζαρεύονται οι πρώτες ύλες και οι δρόμοι μεταφοράς, με την ατμόσφαιρα να μυρίζει μπαρούτι για ακόμη μια φορά, και διεκδικούμε:

  • Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι διώξεις όλων όσων αγωνίστηκαν και κατά τη διάρκεια της εισβολής των ΜΑΤ και κατά τη διάρκεια της προσπάθειας απόβασης μηχανημάτων με το πλοίο «Πελαγίτης» την ημέρα των Θεοφανείων.

  • Καμία νέα δομή στα νησιά μας ούτε στο Θόλος ,ούτε πουθενά. Να κλείσει άμεσα η ΒΙΑΛ.

  • Να απεγκλωβιστούν με ευθύνη της κυβέρνησης άμεσα όσοι πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται στα νησιά μας προς τις χώρες τελικού προορισμού τους.

  • Να καταργηθεί η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και όσες άλλες συμφωνίες τους εγκλωβίζουν στα νησιά και τη χώρα.

  • Η κυβέρνηση να πιέσει για διαδικασίες ασύλου στην Τουρκία με ευθύνη του ΟΗΕ και της ΕΕ κι από κει να ταξιδεύουν με ασφάλεια στις χώρες τελικού προορισμού τους. Δε θέλουμε το Αιγαίο και τη μεσόγειο, θάλασσες νεκρών. Στα νησιά να γίνεται μόνο καταγραφή και ταυτοποίηση των προσφύγων – μεταναστών και έπειτα άμεσος απεγκλωβισμός.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ – ΠΑΓΧΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΟΥΝΑΚΙΟΥ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ