17.5.2022 12:29

Σύλλογος Δασκάλων Χίου: «O Kυβερνητικός αυταρχισμός και οι απαγορεύσεις δεν θα περάσουν»

Σε πρωταθλήτρια αγωγών προσπαθεί από ό,τι φαίνεται να ανακηρυχθεί η Υπουργός Παιδείας και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας καθώς με μια ακόμα προσφυγή, την 4η κατά σειρά,  σέρνει στα δικαστήρια τους εκπαιδευτικούς και τις κινητοποιήσεις τους. Αυτή τη φορά το Υπ. Παιδείας προσφεύγει ενάντια στις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες για την προκηρυγμένη πανελλαδική στάση εργασίας την ημέρα των διαγνωστικών εξετάσεων τύπου P.I.S.A.

Καμία έκπληξη δεν μας προκαλεί πλέον η στάση αυτή του Υπουργείου. Ήταν αναμενόμενη αφού, μόνο μ’ αυτόν τον τρόπο ξέρει να αντιμετωπίζει τις διεκδικήσεις και τα αιτήματα των εκπαιδευτικών σωματείων, συνεχίζοντας τον ολισθηρό και αντιδημοκρατικό κατήφορο.

Χρησιμοποιούν ξανά τον αυταρχισμό, επικαλούμενοι τον αντισυνδικαλιστικό – αντιαπεργιακό νόμο Χατζηδάκη, για να περάσουν τα αντιλαϊκά και αντιεκπαιδευτικά τους σχέδια, για να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα και τις δίκαιες αντιδράσεις των εκπαιδευτικών, να περάσουν δια πυρός και σιδήρου την αντιδραστική τους πολιτική.

Δε θα τους το επιτρέψουμε. Οι απαγορεύσεις δεν πρόκειται να περάσουν!

Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά!

Καλούμε τους ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ Π.Ε., τις ΕΛΜΕ, τη ΔΟΕ, την ΟΛΜΕ και την ΑΔΕΔΥ να καταδικάσουν τις απαράδεκτες απαγορεύσεις του Υπουργείου Παιδείας. Να πάρουν όλα τα μέτρα, ώστε η απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης 18/5, ενάντια στις διαγνωστικές εξετάσεις τύπου P.I.S.A., να πραγματοποιηθεί κανονικά.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ