11.3.2015 10:17

Στρώνουν τραπέζι διεκδίκησης

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΥΑΝΧ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Από παντού νοιώθουν ότι πλήττονται οι επιχειρηματίες  υγειονομικού ενδιαφέροντος σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Η υπερφορολόγηση από το Κράτος, οι ασφαλιστικές εισφορές που θα πρέπει να πληρώσουν στα ασφαλιστικά ταμεία, τόσο για το προσωπικό που διαθέτουν στα καταστήματά τους , όσο και για τους ίδιους, η αυστηρή νομοθεσία που επικρατεί σε ό, τι αφορά την τοποθέτηση των τραπεζοκαθισμάτων το Καλοκαίρι στους κοινόχρηστους χώρους , η μουσική την οποία παίζουν τα καταστήματα και για την ένταση της οποίας διαμαρτύρονται σε πολλές περιπτώσεις οι κάτοικοι, τα πρόστιμα που επιβάλλονται σε συνδυασμό με τα υπέρογκα δημοτικά τέλη δημιουργούν τεράστια προβλήματα και τους απειλούν με λουκέτο, παρά τις εντατικές και συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλουν.

Το ασφυκτικό περιβάλλον μέσα στο οποίο δραστηριοποιούνται ανάγκασε την προηγούμενη εβδομάδα τον Σύλλογο καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος να κινητοποιηθεί αρχικά συγκεντρώνοντας τα μέλη του και θέτοντας το διεκδικητικό πλαίσιο και τον προγραμματισμό δράσης για την επίλυση των σημαντικότερων προβλημάτων τους.

Τα πρόστιμα

Βραχνάς για τους επαγγελματίες είναι τα πρόστιμα που σε βάρος τους εκκρεμούν από τις μηνύσεις της περσινής περιόδου για θόρυβο και που κατά περίπτωση μπορεί να κυμαίνονται από 150-500 ευρώ το ένα. «Κάποια καταστήματα εποχιακά κυρίως έχουν σε βάρος τους πρόστιμα ύψους 1.500 ευρώ που εκκρεμούν» σημειώνει ο γραμματέας του συλλόγου, Δ. Γεωργούλης.

Τα τραπεζοκαθίσματα

Χωρίς ξεκάθαρο πλαίσιο και κατά το δοκούν του κάθε αρμόδιου ή του κάθε πολιτικού προϊστάμενου, δίνονταν οι άδειες για τα τραπεζοκαθίσματα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν οι ευνοημένοι και ο παραπονούμενοι. Οι επαγγελματίες έχουν ζητήσει ήδη από τον αντιδήμαρχο Δ. Καράλη τον επανακαθορισμό της διάταξης που αφορά στα τραπεζοκαθίσματα και την εφαρμογή ενιαίας πολιτικής για την παραλία και για όλη την πόλη.

Κανονιστική διάταξη

Στο ίδιο πλαίσιο οι καταστηματάρχες ζητούν τον ανακαθορισμό της κανονιστικής διάταξης του Δήμου Χίου  έτσι ώστε να ανταποκρίνεται καλύτερα στις σημερινές ανάγκες των καταστημάτων καθώς και στην αλλαγή της τιμολογιακής πολιτικής της ΔΕΥΑΧ με χαμηλότερα τιμολόγια.

Συνεδριάζουν ξανά

Θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις του Δ.Σ. με τις διευθύνσεις διαφόρων υπηρεσιών προκειμένου να συζητήσουν τα προβλήματα και να βρούν λύσεις από κοινού με κάθε μία από αυτές.

Παράλληλα θα πραγματοποιήσουν νέα Γενική συνέλευση τ η Δευτέρα 16 Μαρτίου στις 14:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας όπου και ζητούν, όπως επισημαίνουν, την παρουσία όσο περισσότερων επαγγελματιών του κλάδου για να συνδράμουν στην υλοποιήση της προσπάθειας που γίνεται και τους αφορά άμεσα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ