26.11.2012 16:58

Στους δρόμους τα Άτομα με Αναπηρία

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Β. Αιγαίου καλεί τα μέλη της σε νέα κινητοποίηση στις 28 Νοέμβρη  λίγες μέρες πριν τις 3 Δεκέμβρη παγκόσμια ημέρα των Ατόμων με αναπηρία.
Σε σχετικό δελτίο Τύπου, η Ομοσπονδία αναφέρει:
«Πολλοί και διάφοροι των κυβερνητικών κομμάτων, και όχι μόνο, κρατούσαν το αναπηρικό κίνημα για μήνες σε αναμονή με την «προσδοκία» ότι οι ανάπηροι κι οι χρόνια πάσχοντες θα εξαιρεθούν από τα αντιλαϊκά μέτρα.
Η στάση αυτή, αδυνάτισε την αγωνιστική παρέμβαση των αναπήρων. Ωστόσο, η πραγματικότητα αποδείχθηκε και πάλι “ξεροκέφαλη”. Τα μέτρα ανακοινώθηκαν, μπήκε μπροστά η εφαρμογή τους και το αποτέλεσμα είναι πως οι εξαιρέσεις ...εξαιρέθηκαν. Δηλαδή, οι αναπηρικές συντάξεις χιλιάδων ανθρώπων θα υποστούν τις προβλεπόμενες 5% - 20% μειώσεις, εκτός από αυτές των παραπληγικών - τετραπληγικών.
Φυσικά και τα άτομα με αναπηρία κι οι χρόνια πάσχοντες έχουν αυξημένες ανάγκες -δεδομένου  ότι αναγκάζονται να πληρώνουν για τα πάντα- και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζονται. Όμως να πού οδηγεί τελικά η λογική να εξαιρεθεί κάθε κατηγορία ξεχωριστά. Μόνο στη διάσπαση και τον κατακερματισμό με βάση την κάθε πάθηση και εντέλει στην εξαθλίωση.
Διότι, και οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι και οι χαμηλόμισθοι και τα νέα ζευγάρια έχουν ανάγκες που συντρίβονται, ενώ κάθε οικογένεια ανάπηρου είναι αντιμέτωπη με τις συνέπειες των βάρβαρων μέτρων. Και με αυτή την έννοια πρέπει να αγωνίζονται σε συντονισμό με το εργατικό και το λαϊκό κίνημα.
Όμως οι «εξαιρέσεις» και οι συνδιαλλαγές με την πολιτική ηγεσία βόλευαν φαίνεται κάποιους, που ανοικτά έχουν χαρακτηρίσει αναγκαία τα επώδυνα μέτρα και έχουν ευχηθεί στους τρεις τελευταίους πρωθυπουργούς «καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο τους»! Ο νοών νοήτω...
Τώρα, με νομικίστικες λογικές και αραδιάζοντας σειρά από νόμους και νομοσχέδια ξαναμπαίνουν στη λογική των “εξαιρέσεων”. Τα σωματεία μας πρέπει να δώσουν τον αγώνα χωρίς την αυταπάτη της “εξαίρεσης” από ένα πόλεμο που αφορά την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, να συναντηθούμε με όσους πλήττονται στους δρόμους και με ψηλά το κεφάλι να διεκδικήσουμε ό,τι έχουμε ανάγκη.
Οι συγκεντρώσεις που θα διοργανωθούν κατά τόπους πρέπει να είναι μαζικές και να μεταφέρουν τη δίκαια διαμαρτυρία μας. Στη Χίο η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου και ώρα 11.00 π.μ. έξω από το γραφείο της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ επί της οδού Δημοκρατίας».

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ