17.6.2014 15:59

Στου Κάστρου τα πολύ στενά...

ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ ΑΝΕΔΕΙΞΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ

Μετά τα λουκέτα στα καταστήματα για το θόρυβο, έρχονται οι έλεγχοι για τους κοινόχρηστους χώρους που καταλαμβάνουν καταστήματα εστίασης λες και ξαφνικά έχει καταλάβει όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες πυρετός εφαρμογής της νομιμότητάς που μέχρι πρότινος δεν έκαναν απλά τα στραβά μάτια αλλά ήταν... θεόστραβες.

Αιφνιδιάστηκαν τη Δευτέρα το πρωί οι καταστηματάρχες της πλατείας του Κάστρου από κλιμάκιο της πυροσβεστικής και της Αστυνομίας που βρέθηκε εκεί μετρώντας και καταγράφοντας τους κοινόχρηστους χώρους και τα κενά που υπάρχουν στον δρόμο.

Όπως εξήγησαν στον «π» από τις δυο υπηρεσίες, η καταμέτρηση έγινε ύστερα από αίτημα της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Χίου,  σχετικό θέμα συζητήθηκε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο που τυχαία για κάποιους, υποκινούμενα από ποταπά κίνητρα για κάποιους άλλους, προχωρά σε μια διαδικασία που θα ζημιώσει επιπλέον τους επαγγελματίες εν μέσω θερινής περιόδου.

«Έγινε καταμέτρηση,  για να διαπιστωθεί η προσβασιμότητα των οχημάτων στην περιοχή από οχήματα της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας σε έκτακτη περίπτωση. Διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει προσβασιμότητα αφού σχεδόν σε κανένα σημείο δεν υπάρχουν ελεύθερα τα τρία μέτρα που προβλέπονται από το νόμο και ο κοινόχρηστος χώρος έχει καταληφθεί από τραπεζοκαθίσματα», ανέφερε τα της διαδικασίας ο στον «π» ο Στ. Καπελαρίδης από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Οι καταστηματάρχες πάντως αντέδρασαν με επιφυλακτικότητα, θεωρούν ότι υπάρχει σκοπιμότητα πίσω από όλο αυτό κι ότι εν τέλει τα όποια μέτρα παρθούν θα λειτουργήσουν σε βάρος των επιχειρήσεων τους. Μάλιστα το επόμενο διάστημα προτίθενται να αντιδράσουν πιο οργανωμένα προσπαθώντας να διαφυλάξουν ότι όλοι θα είναι ίσοι απέναντι στον νόμο και ότι η νομιμότητα δεν θα επιβληθεί επιλεκτικά.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ