13.4.2016 17:19

Στον Προκρούστη τα νηπιαγωγεία

ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΙΟ

Μείωση του κόστους στην προσχολική εκπαίδευση με συγχωνεύσεις και καταργήσεις  νηπιαγωγείων προσδοκά το υπουργείο παιδείας μέσω των νέων διατάξεων περί οργανικότητας  που συμπεριέλαβε στο νομοσχέδιο για την έρευνα που ψηφίστηκε το βράδυ της Δευτέρας.

Με τη  μείωση του αριθμού των νηπιαγωγείων η Κυβέρνηση στοχεύει στην   ορθολογική κατανομή εκπαιδευτικού προσωπικού και στην εξοικονόμηση πόρων ενώ  για πρώτη φορά εισάγεται διαφοροποίηση του αριθμού των νηπίων σε περίπτωση που πρόκειται για νηπιαγωγεία απομακρυσμένων, δυσπρόσιτων και παραμεθόριων περιοχών ή περιοχών με δυσκολίες πρόσβασης.

Ειδικότερα, ενώ η ισχύουσα ρύθμιση προβλέπει το λιγότερο επτά νήπια ανά έναν νηπιαγωγό (και όχι πάνω από 25 νήπια), προτείνεται ότι από την ερχόμενη σχολική χρονιά απαιτείται ένας νηπιαγωγός για τουλάχιστον δεκατέσσερα νήπια για τα αστικά κέντρα και πέντε νήπια σε σχολικές μονάδες απομακρυσμένων, δυσπρόσιτων και παραμεθόριων περιοχών.

Στην ίδια ρύθμιση εισάγεται διαφοροποίηση του χρόνου εγγραφής των μαθητών στο νηπιαγωγείο και στην πρώτη τάξη του δημοτικού σχολείου και προβλέπεται ότι αυτές γίνονται αποκλειστικά από 1 έως 20 Μαΐου του προηγούμενου διδακτικού έτους.

Καμιά ενημέρωση

Ο διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χίου Αρ. Κελεπερτζής μιλώντας στον «π» ανέφερε ότι δεν υπάρχει ακόμη καμία επίσημη ενημέρωση για το θέμα. «Διατάξεις και τροπολογίες ψηφίζονται συνέχεια αλλά δεν τίθενται πάντοτε σε εφαρμογή αφού πάντοτε  όλο και κάτι αλλάζουν. Οι εγγραφές στα σχολεία γίνονται από  1 -20

 Ιουνίου. Εφόσον δεν έχουμε λάβει ακόμη ΦΕΚ που να μας γνωστοποιεί τις αλλαγές κινούμαστε ως έχει», είπε ο Αρ. Κελεπερτζής.

Από την άλλη πλευρά ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Γ. Παπαδόπουλος διευκρίνισε ότι η δημοτική επιτροπή Παιδείας του Δ. Χίου δεν θα δεχθεί καμία απόφαση για συγχώνευση σχολείου. «Αντιτιθέμεθα στις συγχωνεύσεις των νηπιαγωγείων και των σχολείων γενικότερα και το είχαμε  ξεκαθαρίσει από την αρχή της θητείας της υπάρχουσας δημοτικής επιτροπής Παιδείας», κατέληξε. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ