10.11.2015 13:07

Στον Μητροπολιτικό Ναό Χίου η εικόνα της Παναγίας Σικελιάς [ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ]

Στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Βικτώρων της Χίου μεταφέρθηκε το πρωί της Τρίτης η βυζαντινή εικόνα της Παναγίας Σικελιάς που φυλάσσεται στον ομώνυμο βυζαντινό ναό του 13ου αιώνα και η οποία θα  τεθεί σε διήμερο προσκύνημα στο πλαίσιο των 103ων εορτασμών για τα ελευθέρια της Χίου.

Παρουσία πιστών αλλά και του βουλευτή Χίου Ν. Μηταράκη ο Μητροπολίτης Μάρκος αναφέρθηκε στην εθνική αλλά και στην κοινωνική σημασία της παρουσίας της εικόνας στον Μητροπολιτικό Ναό Χίου.

«Το 2012 ο Κύριος επέτρεψε να δοκιμαστεί το νησί μας από μεγάλη πυρκαγιά που απείλησε να αφανίσει ολόκληρη τη Χίο. Και η Πυρκαγιά αυτή σταμάτησε τα βαθιά χαράματα μιας ημέρας στις 3 τα ξημερώματα, όταν έφθασε έξω από το Μοναστήρι της Παναγίας της Σικελιάς που αν συνέχιζε από κει και πέρα θα εξαφάνιζε το νησί. Τότε η φωτιά στράφηκε πίσω, η Παναγία η Σικελιά προστάτευσε το νησί μας και διατήρησε την οικολογική σταθερότητά του, την οποία ευλόγησε με την επίσκεψή του στη Χίο η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος», επεσήμανε στο μήνυμά του ο Μητροπολίτης Μάρκος.  

Να σημειωθεί ότι στις 16:10 το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η έπαρση της σημαίας 150 τ.μ. στο νότιο λιμενοβραχίονα του λιμένα της Χίου ενώ στις 18:00 το απόγευμα θα τελεστεί ο πανηγυρικός εσπερινός παρουσία των αρχών του τόπου αλλά και των Μητροπολιτών Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμία και του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου. 

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες και βίντεο

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ