Κοινωνία

10/11/15 13:07

τελ. ενημ.: 10/11/15 13:43

Στον Μητροπολιτικό Ναό Χίου η εικόνα της Παναγίας Σικελιάς [ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ]

Στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Βικτώρων της Χίου μεταφέρθηκε το πρωί της Τρίτης η βυζαντινή εικόνα της Παναγίας Σικελιάς που φυλάσσεται στον ομώνυμο βυζαντινό ναό του 13ου αιώνα και η οποία θα  τεθεί σε διήμερο προσκύνημα στο πλαίσιο των 103ων εορτασμών για τα ελευθέρια της Χίου.

Παρουσία πιστών αλλά και του βουλευτή Χίου Ν. Μηταράκη ο Μητροπολίτης Μάρκος αναφέρθηκε στην εθνική αλλά και στην κοινωνική σημασία της παρουσίας της εικόνας στον Μητροπολιτικό Ναό Χίου.

«Το 2012 ο Κύριος επέτρεψε να δοκιμαστεί το νησί μας από μεγάλη πυρκαγιά που απείλησε να αφανίσει ολόκληρη τη Χίο. Και η Πυρκαγιά αυτή σταμάτησε τα βαθιά χαράματα μιας ημέρας στις 3 τα ξημερώματα, όταν έφθασε έξω από το Μοναστήρι της Παναγίας της Σικελιάς που αν συνέχιζε από κει και πέρα θα εξαφάνιζε το νησί. Τότε η φωτιά στράφηκε πίσω, η Παναγία η Σικελιά προστάτευσε το νησί μας και διατήρησε την οικολογική σταθερότητά του, την οποία ευλόγησε με την επίσκεψή του στη Χίο η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος», επεσήμανε στο μήνυμά του ο Μητροπολίτης Μάρκος.  

Να σημειωθεί ότι στις 16:10 το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η έπαρση της σημαίας 150 τ.μ. στο νότιο λιμενοβραχίονα του λιμένα της Χίου ενώ στις 18:00 το απόγευμα θα τελεστεί ο πανηγυρικός εσπερινός παρουσία των αρχών του τόπου αλλά και των Μητροπολιτών Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμία και του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου. 

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες και βίντεο

 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση