25.1.2017 16:58

Στον "επαναληπτικό αγώνα" θα κριθούν τα υπουργεία για τις προθέσεις τους στην αναπτυξιακή τουριστική προοπτική των νησιών του Β. Αιγαίου

ΣΚΟΝΤΑΨΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΠΟ ΤΑ ΝΗΣΙΑ Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΠ. ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΤΟΥ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ

Τις ειλικρινείς προθέσεις τους για ενίσχυση στον τουριστικό τομέα  των νησιών που βάλλονται από το προσφυγικό, οφείλουν να αποδείξουν ο υπουργός Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλής και η υπουργός Τουρισμού Ελ. Κουντουρά μετά τη λήξη της σημερινής πρώτης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.Ήταν τέτοια η σύνθεση των συμμετεχόντων (35 άτομα περίπου), εκπρόσωποι και από άλλα νησιά όχι μόνο από αυτά που έχουν υποστεί πλήγμα στον τουρισμό τους από το προσφυγικό και τέτοιο το πλαίσιο που δεν δόθηκε η δυνατότητα για επί της ουσίας συζήτηση και κατάθεση απόψεων.

Η σύσκεψη

Η σύσκεψη έγινε στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με πρωτοβουλία του υπουργού  Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουρουμπλή και της Υπουργού Τουρισμού κ.  Κουντουρά.  Το θέμα της σύσκεψης ήταν προτάσεις για ενέργειες περαιτέρω τουριστικής ανάπτυξης των νησιών που αντιμετωπίζουν το βάρος της προσφυγικής κρίσης. Στη σύσκεψη συμμετείχαν βουλευτές, περιφερειάρχες, δήμαρχοι και υπηρεσιακοί παράγοντες.  Από τη Χίο συμμετείχαν οι βουλευτές κ. Α. Μιχαηλίδης και Ν. Μηταράκης, ο αντιδήμαρχος Δ. Καράλης ενώ την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου εκπροσώπησε η Χ. Καλογήρου.

 

Μαύρο- Άσπρο

Τη διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στο βόρειο και στο Νότιο Αιγαίο αναφορικά με την τουριστική κίνηση υπερθεμάτισαν οι εκ διαμέτρου αντίθετες τοποθετήσεις των παρευρισκομένων ανάλογα του τόπου καταγωγής τους. «Αυτό που φάνηκε στη σύσκεψη ήταν μια ικανοποίηση από τους εκπροσώπους του Νοτίου Αιγαίου δεν συνέβη όμως το ίδιο και με τους εκπροσώπους του Βορείου Αιγαίου που τόνισαν ότι είναι πολλά περισσότερα που ρέπει να γίνουν.  Η Υπουργός Τουρισμού δεσμεύτηκε να συγκαλέσει μια νέα σύσκεψη μόνο για το Βόρειο Αιγαίο την επόμενη εβδομάδα», τόνισε με δηλώσεις του στον «π» ο αντιδήμαρχος Χίου. Δ. Καράλης.

Οι προτάσεις

Από το σύνολο των εκπροσώπων των νησιών τέθηκε ξανά το θέμα ενός νησιωτικού αναπτυξιακού προγράμματος ενώ η κ. Καλογήρου έθεσε το θέμα της αξιοποίησης μέρους των κονδυλίων των στρατηγικών έργων του Interreg Ελλάδα - Κύπρος προς όφελος του τουρισμού.

Από την πλευρά της Χίου δια του αντιδημάρχου κ. Καράλη τέθηκε το θέμα της υποστήριξης αεροπορικών συνδέσεων προς το νησί, χρήση των κονδυλίων που ούτως ή άλλως δαπανά ο ΕΟΤ για αποκλειστική προβολή της Χίου και υποστήριξη των προσπαθειών για να προχωρήσουν τα επόμενα έργα αναβάθμισης του αεροδρομίου της Χίου.

Θα συνεχίσει την πίεση ο δήμος

Ο αντιδήμαρχος Χίου ευελπιστεί ότι στην επόμενη συνάντηση που θα ορίσει η κ. Κουντουρά θα γίνει μια πιο εποικοδομητική συζήτηση και θα τεθούν οι βάσεις για τον σχεδιασμό μιας αναπτυξιακής πολιτικής στον τουρισμό,  ωστόσο άμεσα θα προχωρήσει στην αποστολή υπομνήματος στην Υπουργό Τουρισμού. «Μένει να αποδειχθεί ότι το ενδιαφέρον που εκφράστηκε εκ μέρους των δυο υπουργείων θα πάρει τη μορφή συγκεκριμένων δράσεων που θα φέρουν και τα επιθυμητά αποτελέσματα»

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ