4.2.2017 10:44

Στον δρόμο μετανάστες και πρόσφυγες στη Λέσβο για τους θανάτους στη Μόρια [ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ]

Στους δρόμους βγήκαν το απόγευμα της Παρασκευής δεκάδες πρόσφυγες και πολίτες της Μυτιλήνης, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συντονιστικού  για το προσφυγικό – μεταναστευτικό με αφορμή τους θανάτους μεταναστών στο hotspot της Μόριας.

Η πορεία που ξεκίνησε από τα κεντρικά Λύκεια της πόλης, διέσχισε κατά μήκος όλη την αγορά της Μυτιλήνης και κατέληξε στην προκυμαία. Μάλιστα τα ΜΑΤ εμπόδισαν την δίοδο των διαδηλωτών έξω από το Δημοτικό Θέατρο της πόλης εκεί όπου εκείνη την ώρα πραγματοποιούνταν η ομιλία του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως ανέφεραν οι διαδηλωτές παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες και τους πακτωλούς χρημάτων που ξοδεύονται μέσω των ΜΚΟ και όχι μόνο, οι συνθήκες «φιλοξενίας» των προσφύγων όχι απλά παραμένουν προσβλητικές για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και απάνθρωπες, αλλά χειροτερεύουν.

Στο στόχαστρό τους βρέθηκαν και τα γραφεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες όπου γράφτηκαν συνθήματα στην πόρτα και στους τοίχους. 

Φωτογραφικό υλικό στο facebook του "π"

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ