22.10.2015 12:17

Στον αγώνα της καταγραφής προσφύγων και οι φοιτητές του Παν. Αιγαίου

Τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των Λιμενικών συνδράμουν οι Φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, που εθελοντικά καλούνται να αφιερώσουν ένα τρίωρο ημερησίως προκειμένου να βοηθήσουν στη διαδικασία καταγραφής προσφύγων και μεταναστών.

Σύμφωνα με την Ουρανία Τώρα, η διαδικασία είναι απλή.

Ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να δηλώσει συμμετοχή στέλνοντας email στο raniachios@gmail.com και στο isidwra.daniil@yahoo.gr ή γραπτό μήνυμα στο 6944254557 (Ουρανία Τώρα) και στο 6987258309 (Ισιδώρα Δανιήλ) γράφοντας το ονοματεπώνυμο,  το κινητό τηλέφωνο, email, έτος σπουδών και Τμήμα Πανεπιστημίου Αιγαίου και επιθυμητό τρίωρο απασχόλησης (π.χ. 9-12 πμ, 12-3 μμ, 3-6 μμ, 6-9μμ, 9-12μμ, 12-3 πμ, 3-6 πμ, 6-9 πμ (κυκλικό 24ωρο πρόγραμμα).

Κάθε φοιτητής επιλέγει ένα τρίωρο ημερησίως.

Η συμμετοχή των φοιτητών - φοιτητριών στο πρόγραμμα καταγραφής θα ξεκινήσει την Δευτέρα 26/10/2015. Θα αναρτηθεί πίνακας με το πρόγραμμα εθελοντικής απασχόλησης ύστερα από τις συμμετοχές που θα συγκεντρωθούν με νεότερη ανακοίνωση.

Σε περίπτωση που δεν συγκεντρωθεί απαραίτητος αριθμός συμμετεχόντων θα γίνουν δεκτοί και εθελοντές εκτός Πανεπιστημίου (οπότε μπορείτε να ενημερώσετε και φίλους σας αν ενδιαφέρονται).

Το αντικείμενο της καταγραφής περιλαμβάνει:

Συγκέντρωση προσωπικών στοιχείων – τηρούνται ονομαστικές λίστες (χειρόγραφες και ηλεκτρονικές) , φωτογράφιση και καθοδήγηση για κατανομή στους χώρους προσωρινής διαμονής προσφύγων - μεταναστών.

Οι βοηθοί θα ασχοληθούν κυρίως με την καταγραφή σε Η/Υ στοιχείων σε λίστες (πληκτρολόγηση) που είναι και μια χρονοβόρα διαδικασία και πάντα υπό την καθοδήγηση λιμενικών ώστε να τηρηθούν οι κανόνες ασφαλείας και προστασίας 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ