25.1.2016 11:56

Στον «αέρα» το πρόγραμμα άγονων αεροπορικών γραμμών

ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥΣ

Άλλη μια υποβάθμιση στις αερομεταφορές απειλεί το νησί μας, εξαιτίας της λήξης των συμβάσεων εκμετάλλευσης των άγονων αεροπορικών  γραμμών.

 Το θέμα συνολικά για όλα τα νησιά επισημαίνει σε Ερώτησή του προς τους υπουργούς Οικονομικών και Μεταφορών, ο βουλευτής της Ν.Δ. Δημ. Σταμάτης, τονίζοντας τον κίνδυνο κατάργησης των άγονων αεροπορικών γραμμών και πλήρους οικονομικής και κοινωνικής απομόνωσης των ακριτικών νησιών.

Ο βουλευτής επικρατείας της Ν.Δ. εξηγεί ότι, αν και οι συμβάσεις δικαιωμάτων αποκλειστικής εκμετάλλευσης για τα 24 προγράμματα άγονων αεροπορικών γραμμών λήγουν στις 31 Μαρτίου 2016, η κυβέρνηση δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα ποιες είναι οι προθέσεις της.

6 μήνες για την επόμενη προκήρυξη

Το ζήτημα αποκτά περαιτέρω διαστάσεις καθώς σύμφωνα με τον υφιστάμενο νόμο η επαναπροκήρυξη απαιτεί διαδικασίες διάρκειας έξι μηνών. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως είτε το αρμόδιο υπουργείο θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε ανανέωση των υφιστάμενων συμβάσεων δημιουργώντας οσμή σκανδάλου, είτε να καταργήσει την επιδότηση των άγονων γραμμών. 

Στη Χίο

Στο νησί μας δεν δημιουργούνται ιδιαίτερα  προβλήματα λόγω αυτής της εξέλιξης με τη «sky express»   να είναι η μόνη που ενδεχόμενα θα αντιμετωπίσει πρόβλημα, ενώ από την «Astra airlines» η Χαρά Ζλατάνη ξεκαθαρίζει ότι η εταιρεία είναι εκτός άγονης γραμμής συνεχίζοντας κανονικά τα δρομολόγια της ανεξάρτητα από τις βουλές της κυβέρνησης.

«Το τι θα κάνει η κυβέρνηση δεν μας αφορά. Συνεχίζουμε κανονικότατα, εμείς δεν είμαστε στην άγονη γραμμή. Θεωρούμε άλλωστε τη Χίο ως τη ναυαρχίδα των πτήσεων μας, αφού είναι από τις πρώτες πτήσεις σε πληρότητα παρά τη μικρή μείωση που εμφανίζεται το τελευταίο διάστημα».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ