8.7.2014 18:18

Στον αέρα το ΚΔΑΠ ΜΕΑ

ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΚΤΟΣ ΕΣΠΑ

Ο κίνδυνος να μπει λουκέτο στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ και να σταματήσει οριστικά τη λειτουργία του, αφήνοντας εκτός όλα τα παιδιά που φιλοξενούνται στη συγκεκριμένη δομή, είναι ορατός περισσότερο από ποτέ αυτήν την περίοδο.

Χωρίς άδεια

Οι προτάσεις για την ένταξη του ΚΔΑΠ ΜΕΑ στο ΕΣΠΑ θα κατατεθούν το επόμενο διάστημα από τους Δήμους μέσω ΕΕΤΑΑ. Για να συνταχθεί ο φάκελος του ΚΔΑΠ απαιτείται άδεια την οποία όμως η περιφερειακή ενότητα δεν είναι διατεθειμένη να δώσει ούτε για το ΚΔΑΠ ΜΕΑ ούτε για το ΚΔΑΠ Καρδαμύλων, αν πρώτιστα δεν πραγματοποιηθούν βελτιωτικές εργασίες στα κτίρια που φιλοξενούν αυτές τις δομές.

Μέχρι σήμερα και οι δυο δομές λειτουργούν χωρίς τη σχετική άδεια αλλά η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί και τα κέντρα δεν μπορούν χωρίς άδεια να χρηματοδοτηθούν από πόρους του ΕΣΠΑ.

Ζητούνται χρήματα

Ο Δήμος αδυνατεί να βρει αυτή την περίοδο 80.000 ευρώ που απαιτούνται για τις εργασίες στα δυο κέντρα. Στη χθεσινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής ο δήμαρχος υποστήριξε ότι συνολικά στους αντίστοιχους κωδικούς υπάρχουν 89.000 ευρώ και τα δυο έργα απαιτούν τις 80.000. Από την πλευρά της η Λ. Λύκου υποστήριξε ότι αν δε βρεθούν τα χρήματα οι δομές δε θα λειτουργήσουν με ότι αυτό συνεπάγεται για τους εξυπηρετούμενους τους και ειδικά για ΚΔΑΠ ΜΕΑ που αποτελούν τη μοναδική διέξοδο για αυτά τα παιδιά.

Τρέχουν και δε φτάνουν

Το ζητούμενο είναι η εξεύρεση χρημάτων, μέσα από αναμόρφωση του προϋπολογισμού ίσως μέσα από περιστολή άλλων δαπανών... Όποια κι αν είναι η επόμενη κίνηση του δήμου θα πρέπει πρωτίστως να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια και μετά να αποφασίσει να βάλει ταφόπλακα στη λειτουργία της όποιας δομής

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ