4.10.2022 14:49

Στον «αέρα» 36 εργαζόμενοι του «Βοήθεια στο Σπίτι» (ΒΙΝΤΕΟ)

Αντί για μονιμοποίηση βρίσκονται αντιμέτωποι με απόλυση εξαιτίας απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας που ανατρέπει τα δεδομένα της μοριοδότησης

 Υπ ατμόν βρίσκονται τόσο στη Χίο όσο και σε ολόκληρη τη χώρα οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», μετά την απόφαση του ΣτΕ να ακυρώσει εν μέρει τον διαγωνισμό για την πρόσληψη τους στους δήμους.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το 50% των θέσεων να μη μοριοδοτείται με σχετική εμπειρία, με αποτέλεσμα σε τοπικό επίπεδο περί τα 36 άτομα να μένουν στον «αέρα» και να οδηγούνται στην έξοδο μετά από χρόνια εργασίας στο πρόγραμμα.

Ουσιαστικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων στον Δήμο Χίου Σοφία Γατανά, πρόκειται για τα άτομα που έστησαν από μηδέν το πρόγραμμα και που τώρα αντί να μετατρέπεται η σύμβασή τους σε αορίστου χρόνου, βλέπουν την πόρτα της εξόδου μετά από 20 χρόνια υπηρεσίας στο πλευρό των ευάλωτων συμπολιτών μας.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ