14.10.2015 14:07

Στο στόχαστρο Μηταράκη οι ελλείψεις στις ΑΕΝ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής,   Θεόδωρο Δρίτσα και τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων,   Νικόλαο Φίλη, κατέθεσε ο Βουλευτής Χίου της Ν.Δ. Νότης Μηταράκης σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στις Ακαδημίες του Εμπορικού Ναυτικού.

"Τόσο τα ΚΕΣΕΝ όσο και οι ΑΕΝ πάσχουν σε μεγάλο βαθμό:

Από έλλειψη μονίμων καθηγητών, από καθυστερήσεις στην πρόσληψη ωρομίσθιων καθηγητών, από αποναυτοποίηση, καθώς οι ναυτοδιδάσκαλοι είναι πλέον ελάχιστοι και μόνο ωρομίσθιοι, ενώ οι περισσότεροι διευθυντές των ακαδημιών δεν είναι πλοίαρχοι, αλλά καθηγητές άλλης ειδικότητας.

Από έλλειψη προσωπικού υποστήριξης και πνεύματος εξυπηρέτησης προς τους σπουδαστές, από προγράμματα σπουδών που υπολείπονται των σύγχρονων εξελίξεων.

Από ανεπάρκεια εξοπλισμού και εποπτικών μέσων, όχι μόνο ως προς τους εξομοιωτές, αλλά και ως προς περισσότερο στοιχειώδη όργανα, π.χ. ραντάρ και πυξίδες.

Από διαγωνισμούς συντήρησης των εγκαταστάσεων, που δεν δρομολογούνται στην ώρα τους και/ή καθυστερούν ανεπίτρεπτα, με αποτέλεσμα οι σχετικές υποδομές (π.χ. αίθουσες) να μην είναι έτοιμες με την έναρξη της σπουδαστικής περιόδου», αναφέρει ο κ. Μηταράκης ερωτώντας τους Υπουργούς

 Έχουν καλυφθεί τα κενά από πλευράς καθηγητών στα ΚΕΣΕΝ και τις ΑΕΝ, πόσα είναι αυτά και πότε προβλέπεται να καλυφθούν ενώ ζητάει να μάθει τον επιτελικό σχεδιασμό, το πρόγραμμα υλοποίησης και το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την αντιμετώπιση των ανωτέρω θεμάτων.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ